Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ribizlis gyümölcsleves, amilyet a menzán ettünk! :) Tudja valaki a receptet? fórum

Ribizlis gyümölcsleves, amilyet a menzán ettünk! :) Tudja valaki a receptet? (tudásbázis kérdés)


2010. dec. 17. 14:47

Nálunk EHETETLEN a menza. A régi sulinkban normális volt, de itt pocsék. Kiszámoltam, ha a büfében eszek ebédet napi 250-300 Ft-ból bőven kijön ( sőt olcsóbb is )abból a kb. 5000 Ft-ból, ( kedvezményezetteknek kb. 2500 Ft )amit azért a szarért kell adni. 40 éves recepteket főznek a gyerekeknek, amiből alapanyagok hiányoznak: pl. : tej helyett csak víz, és minden ételnél 30%-os hígítás. Minél olcsóbb, minnél több haszon. Ezeket az embereket nem érdekli, milyen moslékot adnak a gyerekeknek, csak a pénz. Íme a vélemények:

ÓVODÁSOK: amit nem szeret a gyerek, nem eszi meg. Az óvodásoknak normális vagy jó ennivalót adnak, szoktak is repetázni.

ALSÓSOK: Mivel az 1. -2. -osok nem vihetnek pénzt magukkal, kénytelenek a menzán enni. Itt normál ételt kapnak. Itt is csak a nem szeretem ételeket nem eszik meg. A 3. -4. -esek sem panaszkodnak a menzára, de egyre több a nem szeretem étel, amit csak a menzán nem szeret, de a nagyiét vagy a mamáét igen ugyanabból a fajtából.

FELSŐSÖK: Az 5. -8. -osoknak ( 6osztályos gimiseknél 5. , 6. )ha egy barátja kijelenti a gyereknek, hogy ez az étel szar, mind a 30 szarnak tekinti majd, csak a nyomik eszik meg. pl. : ismerősöm barátja válogatós, így hogyha ő ( vagy bárki ) kijelenti, hogy fúj, ez moslék, akkor nem eszi meg, hanem a büféből esznek normális melegszendvicset, minipizzát, . . . . Az általános iskolákban még normális ételt adnak. Sajnos bevezették a 20 perces ebédszünetet, ami kevés a normál, egészséges evésre.

GIMNÁZIUM: a 6. -12. -esek szó szerint utálják a menzát. Itt már rosszak az ételek. Itt is 20 perc alatt kell magadba tömni a moslékot. Egyre több gyerek nem fizeti be az anyja által adott pénzt a menzára, hanem a büfében ebédelnek. Én itt 2 hónap után nem akartam éhesen hazamenni, a bőségtálamban egy kis csoki, vagy valami finom étel után kutatni, vagy az egész zsebpénzemet az ebédemre költeni. 12 órát nem bírok ki az uzsimmal. Így megmondtam, hogy ebben az iskolában nem akarok a menzán enni. Az óta a büfében eszek. Kisebb koromban( 3-12 )szerettem a menzát, de nyilván 9-12 évesen nem kérdezik meg, hogy jó volt e, mert ha eddig jó volt, most is jó. Vedd a bátorságot, és mondd meg, hogy nem ízlik az étel.

KOLLÉGIUM: Szó szerint pocsék minden, így az étel is.

Összesen a tapasztalat: A kisebeknek finomabb ételt adnak. Így felvetődik a kérdés: Miért kapnak jobbat a kicsik? Ez nem igazság.

Sajnos ezt ne tőlem kérdezzétek, de én is szeretném tudni a választ.

4. Rencike24 (válaszként erre: 3. - 2104cc91e8)
2010. júl. 15. 09:36

Köszönöm szépen!

Megnézem!

2010. júl. 15. 09:10

Ribizliset nem tudok, de feltettem egy gyümölcsleves receptet az: Én meggylevesem címmel, ha érdekel megtalálod a receptjeim között!

Sok sikert kívánok az elkészítéséhez!!

2010. júl. 15. 08:58

Kedves Mindenki!


Imádtam ezt a gyümölcslevest!:)

Akinek meglenne a receptje, vagy másmilyen gyümölcsleves receptje, szívesen fogadom!


Köszönöm!

2010. júl. 15. 08:56
Ribizlis gyümölcsleves, amilyet a menzán ettünk! :) Receptet szeretnék!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook