Revansot veszek ezzel néhány rokonomon (beszélgetés)
Értelmezhetetlen számomra. Szűk családon belül is más-más irányultságúak vagyunk. Ismerjük az indíttatásokat, és tiszteletben tartjuk a másik döntését.
Sajnos úgy tudom a törvény megengedi hogy azt viszel be akit akarsz
Bementek veled a fülkébe? Én azt hittem, többek közt azért is ül ott a sok szavazóbiztos, hogy ilyen ne történhessen meg. Hiszen ők is tudják, mi okból akarna bekísérni bárki akárkit a fülkébe (ha nem mozgássérült vagy más okból nem szorul segítségre). Ráadásul kényszeríteni valakit arra, hogy kire szavazzon, bűncselekmény.
Ismerek egy családot, ahol három napig szokás duzzogni... De hetekig!!!
Nem kell szappanoperát nézned.
Hát kb az a hetekig nem szólunk egymáshoz, bevágjuk a durcást szerű reakciók
Hihetetlen, hogy a mai modern világban még létezik ilyen mértékű tekintélytisztelet egy családon belül!
A részedről pedig: alkalmazkodókészség...
...És mi történik, ha valaki "fellázad"?
Ez egy bonyolult láncolat. Anyám irányít engem és apámat, a nagynéném anyámat, a nagynénémet pedig a férje és az anyósa (isten nyugosztalja január óta), viszont minket mindig megvédett, apám irányította a nagyanyámat, ő meg anyámat. De már amióta távol laknak vagy akik meghaltak már nem így van. Szóval ennyiből nehéz eldönteni hogy ki a családfő, mert míg az egyik emberrel szembe kimeri nyitni valaki a száját, a másikkal szembe nem, akkor se ha egy olyan is irányítja akit ő irányít. Talán személyiség kérdése. Valaki a másik tekintete miatt se mer kekeckedni, valaki meg szégyenérzet miatt mert a másik olyanokat tudhat róla amit a többiek nem és lejárathatja. És nem egyelő a dolog, mert az egyik csak a politikába szól bele, viszont neki meg beleszól más a párkapcsolatba, valaki csak a karrierbe stb, kinek mi a fontos. Jó bonyolult mi?😄
Persze azért ez nap mint nap nem olyan vicces de néha én is röhögök. Én max a zenei ízlésbe szólok bele, a nálam 10-15 évvel idősebb távoli rokonoknak. Szóval komoly dolgok nem jutottak nekem. Hát ez van, ez egy ilyen család de így szeretjük egymást mégha idegesítő is a másik néha.
Arról nem írtál, hogy ki a "főnök" a családban. (Vagyis az, akinek az akarata eldönti, hogy a többiek kire szavazhatnak. Ha kellemetlen megnevezned az illetőt, akkor hagyjuk.)
A nagymamát próbálták szabályozni 74 éves kora óta amikor már csak kocsival vitték, mert nem bírt lemenni, csak akkor viszlek le ha ez vagy az van, legközelebb nem, aztán 82 évesen a sarkára állt és nem hagyta. Őt inkább abba próbálták korlátozni hogy mennyi vizet használhat. Egyébként én mindig szoktam mondani hogy aki ráér állandóan másokkal foglalkozni, annak a saját élete nincs rendben. Lehet hogy valaki dolgozik, meg vezérigazgató, esetleg díszpolgár egy kis faluba, de mégis boldogtalan, másokon próbál az lenni, de fordítva sül el, mert nem ők veszik át a másik pozitív tudatát, hanem a negatív kisugárzással teszik a többit is negatívvá. Valaki meg már a véleményét se mondhatja el, ezeknek néha saját személyiségük sincs, csak fizikai testük van, de más értelembe nem élnek, így meghalni se tudnak. A legtöbbjük nem csalódik, mert tudja kitől mire számíthat, de öröm se éri őket. Bár én még így is több élményt gyűjtöttem náluk, de azért tenni is kellett.
A családi béke érdekében én másodjára is kitalálnék valamit.
(...Van nagymama-nagypapa is a családotokban? Ők is "meg vannak rendszabályozva"? Családon belül ki az, akinek a "hovatartozása" a mérvadó?)
Felnőtt férfi vagy. Állj a sarkadra!
Majdnem 29, és betanított munkásként dolgozom. Pontosan azt teszem hogy nyitásra megyek, de ezt legfeljebb csak egyszer lehet eljátszani
Nálunk is m ég élt édesanyám mindedn szavazáskor állt a bal, ugyanezen okból,mikor a fiam 18 lett 3-an 3 felé szavaztunk, és a végén jól öaszevesztünk..
ha jól emlékszem, 2006-ban ünnepeltünk egyhangúan, akkor volt az utolsó egyetértés szavazásilag a családban..
De n ekemm ár annyira közömbös a szavazás, hogy kb 10 éve arra szavazok akire fiam, hadd örüljön , engem m ár tökre n em érdekel, bár nem mindig értek vele egyet
De lehet, hogy jövőre nem hagyom magam,
Megáll az eszem ! Dehogy veszed videóra ! Mit kell segíteni neked ? Kinek tagadják le,hogy közöd van hozzájuk ? Netán Téged akarnak kitagadni a családböl ?
Ha nem mersz vitatkozni, kiállni magadért, menj el hajnalban szavazni ! ( Nyitásra).
Hány éves vagy ? Dolgozol ?
Nem egészséges ez a családi viszony, az biztos. Te sem lehetsz az lelkileg, pszichésen, ha ilyen elnyomásban élsz.
Fülkébe. Az elejet elírtam, bocs
Várd ki a végét. Lehet hogy azt kérnék akkor, vegyem videóra a fülmebe, vagy különben ők se segítenek, vagy letagadják hogy közöm van hozzájuk stb. Mondjuk ez már érzelmi zsarolas lenne, de náluk a politika fontosabb a vallásnál is. Amúgy igazad van, hazudozni nem jó, de ezzel nem károsítom meg őket. És azért lássuk be, el se megyek szavazni -1 szavazat, másra szavazok 2 szavazat különbség. Még ha az utolsó előtti és utolsó esélyes párt között megy a vita, akkor is valószínűtlen hogy ezen a 2 szavazaton múlik hogy melyik végez előbb. 1000 fölött kap mindegyik.
Igen, pontosan ezt teszem
Mivel nem először mész szavazni, minimum huszonéves vagy. Ha eddig nem álltál a sarkadra, mostantól tedd meg ! Nem hazudozni és játszmázni kell, hanem felnőttként viselkedni ! A szavazófülkébe csak Te menj be ! Ott pedig arra szavazol, akire akarsz, senkinek semmi köze hozzá, kire szavazol ! Mondd meg a családnak, hogy már nem szólhatnak bele az életedbe, csak ha tanácsot kérsz, de azt sem biztos, hogy megfogadod ! Legjobb lenne elköltöznöd otthonról !
Ilyeneket úgy lehet leszerelni, hogy bólogass, aztán csináld azt, amit jónak látsz. Veszekedni nem érdemes. Pláne ilyen témán.
Felnőtt ember vagy, de nem nőttél fel. Már általában kamasz- és serdülőkorban kiharcolja a gyerek, hogy saját élete legyen. A családnak ezt el kell fogadnia. Ne azon gondolkodj, mit teszel jövőre, hanem már ma állj a sarkadra!
Szóval akkor ők is rosszul csinálják meg én is. Lehet ebbe valami sajnos
Szomorú, hogy felnőtt emberként nincs szabad akaratod és ennyire mások irányítása alatt állsz.
Nagyon gáz amit a családod csinál, az pedig szomorú hogy nem mersz egy ilyen dologban sem kiállni magadért. Akkor mi van a komolyabb helyzetekkel?
Fura családod van. Más témákban is irányítanak?
Hahaha. Ezek szerint úgy viselkedsz mint a politikusok.
További ajánlott fórumok: