Rétegelt sajt recept

A Rétegelt sajt hozzávalói:
ementáli sajt
körözött
márványsajt
vaj

díszítéshez hónapos retek, petrezselyemzöld


A Rétegelt sajt elkészítési módja:
A mennyiségek tetszőlegesek. Szeletelt ementálit rétegezünk úgy, hogy az első szeletet kb. 3 mm vastagon megkenjük körözöttel, majd teszünk rá egy szelet sajtot. A következő réteg vajjal kikevert márványsajt legyen, majd ismét sajtszelet, stb. A rétegzést addig folytatjuk, míg a tetszőleges méretet el nem érjük. Végül kívülről az egészet bevonjuk a körözöttel vagy a márványsajt maradékával. Hűtőben hagyjuk állni legalább fél napot, majd kb. 2 cm vastag hasábokra szeleteljük. Tálalásnál vékonyra szelt retekkel, petrezselyemzölddel díszítjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A rétegelt sajt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook