Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fehér reszelt túrós pite - omlós, ropogós recept

Fehér reszelt túrós pite - omlós, ropogós recept

Elkészítési idő 60 perc

A Fehér reszelt túrós pite - omlós, ropogós hozzávalói:
a tésztához:

15 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt
(ha nincs otthon rétesliszt, akkor 30 dkg sima finomliszt is jó)
10 dkg porcukor
csipet só
2 db tojássárgája
2 kk. sütőpor
15 dkg vaj
5 ek. tej

A töltelékhez:

60 dkg túró
2 dl tejföl (a túró állagától függően)
20 dkg cukor vagy ízlés szerint
1 tasak vaníliás cukor
1 vanília pudingpor
5-10 dkg puha mazsola /elhagyható,most nem tettem a töltelékbe)
1 kisebb citrom reszelt héja
2 tojásfehérje kemény habja
1-2 marék zsemlemorzsa


A Fehér reszelt túrós pite - omlós, ropogós elkészítési módja:
A liszteket a sütőporral, porcukorral összekeverjük és a többi hozzávalókkal jól összedolgozzuk. 2 egyforma cipót formálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük addig, míg a tölteléket elkészítjük ca, 20 perc. (fél óránál többet ne legyenek a fagyiban!) A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a túrót, a tejfölt, a cukrokat, citromhéjat, az előzőleg beáztatott mazsolát és a vaníliás pudingport is. Utolján óvatosan keverjük hozzá a kemény tojáshabot. Egy közepes méretű, magas oldalú (ca.20×30 cm-es) tepsit kibélelünk sütőzsírpapírral, a tészta egyik részét bele terítjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, a túró tölteléket rásimítjuk. Majd a tészta másik felét is nagylyukú reszelőn ráreszeljük egyenletesen, hogy mindenhová jusson és teljesen lefedje a tölteléket. Előmelegített ,180 fokon sütőben megsütjük kb.40 perc alatt. Kb. fél órát hagyjuk kihűlni és csak akkor szeleteljük, különben szétesik - a pudingnak idő kell, hogy megszilárduljon.

A tésztát előző nap is elkészíthetjük és hűtőbe téve tároljuk fóliába csomagolnva - ilyenkor nem kell már a fagyasztóba tenni, mert lesz ideje a hidegen megkeményedni, így könnyebb lereszelni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fehér reszelt túrós pite - omlós, ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook