Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Reprosys, Róbert Károly, Versys, tapasztalatok, vélemények fórum

Reprosys, Róbert Károly, Versys, tapasztalatok, vélemények (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
68. d008a9ac8b (válaszként erre: 67. - Mirva)
ápr. 12. 11:43
Szia! Tegnapi infoim vannak, 3-an szerelembe estek, egy meg küzd. Ma még nem hívtak, hogy mi van! Tiszta ideg vagyok! Nem tudom, hogy holnap vagy hétfő lesz, vagy hogy egyáltalán megvannak-e... őrjítő ez a tétlen várakozás 🙁
67. mirva (válaszként erre: 65. - D008a9ac8b)
ápr. 12. 11:37

Szia!

Mizújs? Dúl a szerelem a petri csészében? :D

66. mirva (válaszként erre: 65. - D008a9ac8b)
ápr. 10. 14:45

Azt a mindenit!! Gratulálok!!! Nekem sem veri az egeket az AMH-m :( Mégis csuda jó eredményeket értek itt el!

Hétfőn voltunk a doktornőnél, és mondta,h két pici ikerlányka mellett nagyon húzós volt ez az 1 év, pihennie kell, elmennek külföldre 1-2 évre, de saját bevallása szerint visszajönnek.

Van blogja, meg nyilvános facebook oldala, ott követem majd az eseményeket, biztos ír majd erről is idővel.

65. d008a9ac8b (válaszként erre: 64. - Mirva)
ápr. 10. 14:35
Igen, elvileg Ő már jövőhéten lesz. Nálunk is long protocoll volt. Korai petefészek kimerülésem van (amh=0,33), és így is lett 6 petesejt, pedig csak 4 tüszőt láttak még szerdán is :) igaz kettő még picit gyengécske. Holnap tájékoztatnak az állapotukról. Reméljük, hogy hétfőn visszakapunk egyet és velünk marad 9 hónapig :). Nem tudod, miért lesz olyan sokáig távol a doktornő?
64. mirva (válaszként erre: 63. - D008a9ac8b)
ápr. 10. 14:30

Óó, de bele trafáltam! :)

Most találtam meg egyébként ezt a fórumot :)

Mennyi tüsződ volt ill. mennyi szép sejted lett?

Vass doktor gondolom csak ideiglenesen van külföldön ;)


Azt mondta Anna doktornő, hogy 2 ciklust javasol várni és a 3. előtt már mehetek indító ultrahangra, és akár indulhat is a kezelés a 3. menstruációval. Nekem az OC long protokol jött be, ami fogamzásgátlóval indul, szóval június-júliusra várhatók az akciók :)

Remélem a menstruációm is helyreáll szépen!


Majd mesélsz, hogy hogy alakul tovább a manók sorsa? :)


Akinek volt ilyen első trimeszterben elment babája mi volt a tapasztalat? Mikor jött meg legközelebb? Rendesen helyre állt a ciklus utána? További kezelések hogyan alakultak utána?

63. d008a9ac8b (válaszként erre: 62. - Mirva)
ápr. 10. 14:19
Szia! Ma volt a leszívás! :) Alexandra doktornő csinálta, nagyon pozitív a benyomásunk Vele kapcsolatban is, mint mindenkivel. Nekem eredetileg Vass doki a kezelőorvosom, de mivel Ő külföldön van, így a Doktonő vett át. Mikor készültök a következőre?
62. mirva (válaszként erre: 60. - D008a9ac8b)
ápr. 10. 14:07

Szia!

Hogy alakult a lombikotok? :)

61. mirva
ápr. 10. 13:58

Sziasztok!


Mi szeptember óta járunk a Reprosysbe, Vörös Anna doktornőhöz, aki sajnos hamarosan elmegy hosszabb szabadságra :( (1-2 év)

Februárban volt egy sikeres lombikunk, ami sajnos a 7-8. hét során (2 héttel ezelőtt) vetéléssel végződött :( Aminek a tetejébe a befejező műtét után trombózist is kaptam :(

A Reprosysban viszont továbbra is bízunk, nagyon pozitív benyomásaink vannak a helyről, és azokat a pozitívumokat amiket korábban itt írtatok, mi is mind tapasztaltuk!!

Egészen más a szemlélete és a hozzállása itt valamennyi dolgozónak, mint ahova korábban jártunk.


Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van-e közvetlen tapasztalata Alexandra doktornővel? Azt gondolom első körben,h vele szeretnénk a következő lombikot végig csinálni, ez a női vonal nekem szimpatikus :) De a neten nagyon keveset találtam róla.

Egy-két saját tapasztalatot örömmel olvasnék.


Köszönöm!

60. d008a9ac8b (válaszként erre: 51. - 40c893d684)
2019. márc. 16. 08:34
Szia! Én december elején hívtam föl az intézetet, és február 4-re kaptam időpontot. Tehát nekünk 2 hónap volt a várakozás. Ezután megcsináltak még néhány vizsgálatot, ami nem volt meg (hycosy). Most fogamzásgátló egy cikluson keresztül. Hétfőn pedig UH... izgulok nagyon!
59. antia80 (válaszként erre: 58. - Tundev)
2019. márc. 15. 19:57

Köszi szépen 🙂.

Szerencsére a java megvan annak amit kérnek. És remélem nem lesz nekik régi, mert időpontot csak a jövő héten fogok kérni.

58. tundev (válaszként erre: 56. - Antia80)
2019. márc. 15. 19:25

Szia Anita!


Mi 760 ezret fizettünk a beavatkozásért. Ebben benne volt az ICsi, a hosszu tenyésztés és 90 ezer volt a microfluid spermium szelekció.

Így jött ki a 760eft. + gyogyszerek 200ezer. + std, tenyésztés, HIC, Hepa, mell UH. Ez kb 150-200 ezer volt. Igy a vége kb.1,2 millio.


Minden más vizsgálatom megvolt.

57. tundev (válaszként erre: 55. - 40c893d684)
2019. márc. 15. 19:21

A 14 millió/ml az nagyon jo. :)

Arra elvileg még inszemináciot is szoktak csinálni.


Nekünk 3m/ml. Pedig mütét elött 5m/ml volt.


Lesz egy ciklust megelőző uh. Majd szurizás alatt még 4 uh. Azutá a leszívás és beültetés.

56. antia80 (válaszként erre: 52. - Tundev)
2019. márc. 15. 18:17
Szia, azt megkérdezhetem hogy ebbe az összegbe csak az alap lombik volt, vagy más vizsgálatokat is ott csináltattál. Voltam náluk és azt mondták hogy átlag 700-800 ezerbe meg áll gyógyszerekkel együtt egy lombik ha viszem a kért vizsgálatokat.
55. 40c893d684 (válaszként erre: 54. - Tundev)
2019. márc. 15. 15:54

Mennyi az annyi nektek?

Nálunk 14 millió/ ml.

Próbálkozik most a Folandrollal, hátha, majd húsvét után kontroll, utána meglátjuk.


Egy olysn kérdésem lehet-e még, hogy mondjuk optimális esetben egy lombik folyamat az intézetben kb mennyi megjelenést jelent? Nekünk ez is szempont, mert vidékiek vagyunk, nem mindegy hányszor kell felutazni, mennyi szabadságot kell kivenni.

54. tundev (válaszként erre: 53. - 40c893d684)
2019. márc. 15. 15:34

Nekünk is a mennyiség a legnagyobb baj. Most telt el egy lév és sajnos nekünk a mennyiség nem javult :(


Amugy a beavatkozás nem volt fájdalmas, férjem már másnap ment volna tenni-venni, de szigoruan ágyban fekvésre itéltem. Azt mondta, hogy az volt a legrosszabb neki, hogy feküdnie kellett, pedig semmi baja nem volt :)

Amugy Szabó doki műtötte.


Ugyhogy nem kell félnie a férjednek. :)

53. 40c893d684 (válaszként erre: 52. - Tundev)
2019. márc. 15. 15:13

4-6 hónap, jó ég!!! 😱

Egyébként mi is hereviszér műtét előtt állunk. Ami van spermium az szuper, csak épp kevés.

Nektek segített valamennyit a műtét? Azzal kapcsolatban mik a tapasztalatok? Férjem eléggé parázik tőle.

52. tundev
2019. márc. 15. 13:34

Sziasztok!


Én voltam a Rerprosysben, így arról tudok csak nyilatkozni.

Nagyon kedves mindenki, a recepciós lányok a nevemen szólítottak....stb.

Én VAss dokihoz jártam...a stimuláció kezdete utáni első, második, harmadik uh-n nem ő vizsgált meg, mondván, hogy műt...helyette a mind a két másik drnőt megjártam. Utolsó két uh-t már VAss doki csinálta. Leszívást is. Majd a beültetés nekem szombatra esett....és még pénteken beszéltem a biológussal (egyébként leszívás után minden nap hívnak és tájékoztatnak az embriók állapotáról-NAGY POZITÍVUM), aki azt mondta, hogy majd egyeztetem holnap a visszaültetendő embriókat Vass dokival. Ámdebár nem volt ott a beültetésnél Vass doki, hanem helyette T.A. doktrnő végezte. A 8 morula állapotú embrióból, 2 blasztó lett, amiből az egyik kisebb volt. Ez volt a 4.lombikom...egyértelmű volt a számomra, hogy mind a kettőt beültetik. Ehelyett feltett, széttárt lábakkal kellett a drnőt arról győzködnöm, hogy mind a kettőt szeretném, míg ő meg csak egyet szeretett volna beültetni. Ez így ment 5 percen át...lábaim között a drnővel, az asszsztens nővel, a műtős fiúval (!) és a biológus drnővel a háttérben...hát ez volt életem legkellemetlenebb 5 perce. Ott akkor nagyot csalódtam.

ET+6.napon elkezdtem vérezni és sajnos nem is sikerült a lombik.

Pozitívum, hogy amikor mentem vérvételre a biologus (Melinda) szánt rám 15 percet, hogy átbeszéljük mi lehetett a gond és T.A. drnő is odajött, mert nem értette, hogy miért nem sikerült, így vele is beszéltem a folyosón 5 percet.

Vass doki 3 hétre rá hívott vissza záró konzultációra.

Itt kérdeztem, hogy javasol-e valami más vizsgálatot a következő előtt (nekem már csak HABAB (ezen belül NK sem volt), meg laparoszkóp műtétem nem volt. Egyiket sem ajánlotta, max méhtükrözést.

Negatívum: 8 db morulából lett 2 blasztó. Embriológus elmondta, hogy nem lehet sperma gond miatt (nálunk ez a fő ok a lombikra), mert akkor nem jutott volna el az embrió morula állapotra. Nekem 5. nap reggelére álltak meg a fejlődésben. Így ergo petesejt minőségi probléma lehetett....(későn is szívták le a petéket -a 15.napon - ami miatt elöregedhettek odabent, de nem is ez a lényeg). Vass doki ellenben azt mondta, hogy biztosan sperma miatt álltak meg. De úgy láttam, hogy nem is volt képben az ügyben nagyon. Említette férjemnek talán lehetne herevisszér műtétet csináltatni, mert az lehet még az oka a rossz spermaképnek...csakhogy ott voltak a papírjaim között, hogy egy éve megműtötték.Pozitívum: Nagyon kedves személyzet, kedves a biológus csapat. Kedves amúgy Vass doki is. De ennyi.


Én személy szerint csalódtam a reprosysben, csalódtam Vass dokiban :( Pedig nagyon hittem benne. Szerintem Vass doki nagyon túlterhelt és nincs már "ideje" a betegeire.


Volt velem egy másik lány, ő dr. T.A. páciense volt...neki sem sikerült.


Várólista: Vass dokinál talán már 4-6 hónapos az első konzultációra való várólista. Többieknél nem tudom.


Nem akarom senki kedvét venni, ne értsetek félre, csak leírtam a tapasztalataimat. Én előtte 3 lombikot a sotén csináltam. Ahhoz képest ez a magánintézmény csillivillihiperszuper .És sokkal kedvesebbek...stb. De valahogy azt éreztem, hogy nem keresik itt sem a sikertelenség okát. Ez az, ami miatt én nem megyek oda vissza. Mert nem csinálok még egy "felesleges" kört 1,2 millió forintért.

51. 40c893d684 (válaszként erre: 50. - D008a9ac8b)
2019. márc. 15. 11:32

Szia!

Mi húsvét után akarunk elindulni oda.

Azt szeretném megkérdezni, hogy az első időpontkérèsed mikor volt? Várólista van-e? Kellett-e várni valamilyen vizsgálatra?

Igazából azért mennénk, egyebek mellett, magán intézménybe, mert a többi helyen borzasztó mennyit kell várni.

Egyébként ha a másik két intézmény esetében ezzel kapcsolatban tud valaki felvilágosítást adni, azért nagyon hálás lennék :)

2019. márc. 15. 07:59
Sziasztok! Mi februárban kezdtünk el a reprosysba járni, Vass doki a kezelőorvosom. Számomra eddig csak pozitîvak a tapasztalatok. A személyzet nagyon kedves, a doki nagyon alapos, mindent elmagyaráz. Ha minden ok, akkor március végén április elején kezdjük a stimulációt.
2018. dec. 30. 08:50
Sziasztok! Reprofitban van MACS spermium szelektalasra?
48. tim80
2018. dec. 18. 12:40
Sziasztok! Én is hálás lennék, ha írnátok a Reprosysban szerzett tapasztalataitokról. :) Előre is köszi!
47. tundev
2018. dec. 18. 12:22

Sziasztok!


Úgy látom, hogy picit "meghalt" ez a fórum, de hátha olvassa még valaki. :) A Reprosys-ról szeretnék véleményeket olvasni. Így akinek van tapasztalata, hálás lennék, ha megosztaná! :)

Köszönöm!

46. liszjo (válaszként erre: 45. - Mancs2)
2018. nov. 20. 15:44

Szia,


Végül melyik mellett döntöttetek?


Köszi,

45. mancs2
2018. jún. 13. 09:05
sziasztok!nem rég regisztráltam de régora olvasgatok! tanácsot kérnéktul vagyunk tavaly egy lombikrogramon,ami megtapadt,aztán egy idő után felszivodott,ment lefelé a hcg.szeretnék tanácsot kapni hova induljunk következőre,hol jók a tapasztalatok ,eredmények,43 éves vagyok.kaáli szeged,reprosys,vagy versys?én gondolom árban nem nagyok a külömbségek.fizetősre mennénk.szorit az idő.
44. Zsuzsi (válaszként erre: 43. - Mazsola1978)
2018. jún. 12. 11:30

Majdnem akkora volt a hasam már a beültetéskor, mint most, 16 hetesen. Ez a hasban, és talán kis mértékben a mellkasban is felgyülemlett víz miatt volt.

Ezen kívül pár lépés után fulladtam, a legkisebb terhelésre is nagyon megemelkedett a pulzusom.

A petefészkeim 8-10-szeres méretűre nőttek, talán ciszták is voltak, de ennek egyáltalán nem voltak tünetei (illetve gondolom, a hasam mérete ennek is betudható volt).

Műtétre azért került sor, mert az egyik petefészkem megcsavarodott, a másik beszorult valahová, hirtelen borzasztó erős fájdalmat éreztem, az autóig sem bírtam elmenni. A kórházban, ahová kerültem és ahol még hajnalban megoperáltak, rendszeresen kezelnek hiperstimulációval küzdő lombikosokat, a szobatársamnak is hasonló problémája volt, de szinte mindig megoldja egy-egy infúzió. A lombikos és az operáló orvosom szerint is nagyon nem volt szerencsém, a főnővér azt mondta, 30 éve ott dolgozik, de nem látott még ilyet, szóval nem akarok senkit megijeszteni, egyszerűen csak rosszul jöttek össze a dolgok. Viszont az operáció nem ártott a babának, hamar felépültem és mivel még időben orvoshoz kerültem, a petefészkeim is megmaradtak, a hiperstimulációs szindróma tünetei pedig hétről hétre szépen csökkentek.

Persze igyekeztem betartani a Reprosysban kapott tanácsokat, rengeteg folyadékot és fehérjét ettem-ittam.

43. Mazsola1978 (válaszként erre: 42. - Zsuzsi)
2018. jún. 11. 22:18
Zsuzsi, megkerdezhetem, hogy pontosan mit éreztél hiperstimulációkor és miért került a műtétre sor?
42. Zsuzsi
2018. jún. 11. 20:17

A Reprosysról tudok mesélni, azon kívül egy-két állami intézményről csak benyomásom van, mert az első konzultációnál tovább ott nem jutottunk. (Pl. az orvos csuklóból dobta félre az addigi leleteimet, mondván, magánrendelésen készültek, abban ő nem bízik. Mindez áprilisban, amikor az első nőgyógyászati vizsgálatra augusztusi időpontot tudtak adni...A stílust nem is említem, úgy voltam vele, azt kibírom. Aztán rájöttem, hogy ilyen helyzetben az is számít.)


Na de a Reprosysról csak a legjobbakat tudom mondani. Tavaly novemberben volt az első, sikertelen próbálkozásunk. Akkor is ugyanazt mondtam volna, amit most, egy sikeres beültetés után: a legjobb helyre kerültem.


Szinte minden hátráltató és kockázati tényező fennállt nálunk: fagyasztott bioptátum, icsi, 39 éves kor, inzulinrezisztencia stb. A stimuláció közben is jöttek váratlan problémák, majd később komoly hiperstimulációs szindróma alakult ki. (Ez nem rosszul beállított hormonmennyiségtől van, hanem alkati dolog!) Ennek a kockázatára egyébként a doktor úr már az első konzultáción felhívta a figyelmemet és részletesen átbeszéltük, majd szoros kontrollal igyekezett kordában tartani. Ezt is, ahogy az egyéb problémákat is nagy odafigyeléssel és nem mellesleg emberileg is támogatóan kezelte.


A férjem és én is olyanok vagyunk, hogy ha bízunk is egy orvosban, szeretnénk tudni és érteni, mi történik velünk. A kérdéseket állami intézményekben nem szeretik, sokszor nem válaszolnak vagy nyilvánvalóan mellébeszélnek (néhány kivételtől eltekintve). Sajnos sok tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt 10-15 évben. A Reprosysban mindig minden kérdésünkre kimerítő, de laikus számára is érthető választ kaptunk, amiért végtelenül hálásak vagyunk!


Az injekciók használatáról kis oktatást kaptunk minden alkalommal, később a biológussal is több ízben leültünk beszélni, teljes körű tájékoztatást, tanácsokat, magyarázatokat, egyszóval egy nagyon bizonytalan és törékeny fizikai és lelkiállapotban minden értelemben segítséget kaptunk.


Mindenképp ki kell emelni, hogy a recepcióstól az asszisztenseken, biológuson át a műtősig mindenkitől olyan bánásmódot kaptam, amit eddig jóformán sehol, és ami persze ennél sokkal fontosabb, végig jó kezekben, biztonságban éreztem magam.


Végül egyébként sürgősségi műtétre került sor a terhességem 7. hetében a hiperstimuláció miatt. Vasárnap éjjel, mentő, állami kórház, közben a férjem jelezte a Reprosys ügyeleti számán, hogy baj van. Ekkor a doktor úr felvette a kapcsolatot az engem operáló orvossal, amit most nem részleteznék, hogy mennyire hasznos volt. Másnap engem is felhívott, hogy vagyok. (Itt megjegyzem, hogy ha ő nem mondja, és én emiatt a kórházban nem akadékoskodom, akkor hazaengedtek volna kontroll ultrahang és vérhigító nélkül).


És még valami, igazán apróság, de nagyon jól esett.

Annak ellenére, hogy elég zárkózott természet vagyok, az utolsó kontroll alkalmával konstatáltam, hogy már minden ott dolgozó tudta a nevemet, izgultak értem a műtét miatt és olyan őszinte lelkesedéssel csodálták az ultrahangképet, mintha nem kb. minden nap látnának ilyet:)


Az andrológusról írta valaki, hogy nem volt igazán elégedett vele. Mi még a Reprosys előtt, teljesen véletlenül kerültünk a magánrendelésére, a férjem műtétjét is ő végezte, mi elégedettek voltunk.


A Reprosysban végig rengeteg jó tanácsot kaptunk, amikre úgy tudom, a tb-finanszírozott helyeken sajnos nem feltétlenül van idő, de amik nélkül nehezebb lett volna végigcsinálnom, sőt valószínűleg a hiperstimuláció sem végződik ilyen szerencsésen.

41. Amina93 (válaszként erre: 40. - Csicsi8509)
2018. jún. 8. 14:45
Nincs
40. Csicsi8509 (válaszként erre: 34. - 4160eca7df)
2018. jún. 8. 14:20

Szia

A reprosyben nincs mód a. tb-s beavatkozásra,ugye?

Koszi

39. Amina93 (válaszként erre: 37. - 4160eca7df)
2018. máj. 21. 10:49
Nagyon szépen köszönöm!! 🙂
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook