Répatorta recept

Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Répatorta hozzávalói:
3 Tojás
200 g porcukor
300 g reszelt sárgarépa
200 g dió/mogyoró v. 1:1 arányban mindkettő
50 g zsemlemorzsa
1 kk fahéj


A Répatorta elkészítési módja:
3 tojássárgát és a porcukrot habosra verjük (kb 5 perc robotgéppel). Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a darált diót és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a fahéjjat és a 3 tojásfehérféből fervert fehérjehabot alákeverjük. Bevajazott tortaformába (v. őzgerinc) megsütjük, közép fokozaton. Ha kihűlt, tejszínhabbal tálaljuk. Marcipán répafigurával díszithetjük, vagy olasztott étcsokoládéval bevonjuk.

Nekem mindig sikerem van ezzel a sütivel.
Én néha 100 g diót helyettesítek mogyoróval. Egy pár szem mogyorót durvábban töröm meg és úgy teszem a tésztába.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A répatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook