Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Répás szalvétagombóc recept

Répás szalvétagombóc recept

A Répás szalvétagombóc hozzávalói:
6 db zsemle
3 db tojás
1 db sárgarépa
2 ek zsemlemorzsa
1 ek zsír
1 csokor petrezselyem
3 dl tej
ételízesítő

bors


A Répás szalvétagombóc elkészítési módja:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, a tejjel leforrázzuk, beletesszük a zsírt, felvert tojásokat, zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselyemzöldet, ételízesítőt, borsot, a lereszelt répát. Ha kell utána sózunk, de vigyázzunk mert az ételízesítő is sós! Összeállítjuk a masszát és kizsírozott folpackba, betekerjük, szép, kissé lapított hengerré formázzuk és átkötözzük zsineggel, mint a kötözött sonkát. Forró vízbe tesszük, és mindkét oldalát 15-15 percig főzzük. Ha készen van, kivesszük a vízből, kibontjuk, és felszeleteljük.


Kategória: Köretek receptjei


A répás szalvétagombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook