Rengős rétes recept

A Rengős rétes hozzávalói:
20 dkg margarin
20 dkg lisz
15 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
3 tojás
1 citrom leve
héja
1 tejföl
4 dl tej


A Rengős rétes elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a cukorral, sütőporral, margarinnal (tojás nem kell bele). A tésztát kettéválasztjuk. A tepsit kivajazzuk, a tészta egyik felét belenyújtjuk, vagy valahogy beledolgozzuk a tepsibe (nem könnyű, az állaga folytán). A túrót, vaníliás cukrot, citrom héját, levét, tejfölt, 1 tojássárgáját jól összedolgozzuk, a tésztára kenjük. Rá a tészta másik felét. Erre olvasztott margarint locsolunk. 2 tojás sárgáját 1 vaníliás cukorral, 4 dl tejjel és a felvert fehérjével összedolgozzuk, majd rá a tészta tetejére. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rengős rétes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook