Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Régi célok, új hozzáállások cikk

Régi célok, új hozzáállások


Közeledik az újév. Egyre erőteljesebben zakatolnak a gondolatok: vajon mit csináltunk volna másképpen az elmúlt esztendőben...

...vagy mit szeretnénk máshogyan csinálni az előttünk álló újabb évben. Az érzések, a gondolatok egyre gyakrabban férkőznek be a tudatalattink legmélyebb bugyraiba. A tudatunk akarva-akaratlanul is kezd minden idegszálunkkal koncentrálni: az elszalasztott lehetőségekre, a rossz döntéseinkre, a kihasználatlan képességeinkre, és a vágyott, ám meg nem valósított terveinkre, vágyainkra egyaránt.

Régi célok, új hozzáállások

A szilveszteri időszak mindig kapóra jön arra, hogy számot vessünk magunkkal, sikereinkkel és kudarcainkkal. Aztán az év utolsó éjszakáján óriási lelkesedéssel vetjük bele magunkat az új ötletekbe, a sikerhez vezető új stratégiai tervek szövögetésébe, és a halálosan komolyan gondolt szilveszter-éji fogadalmakba.


Ám hamar ránk virrad az a bizonyos január elseje…


S a tettek mezeje mintha már nem olyan erővel, és intenzitással izgatná zsigereinket. A megfelelő lépéseket felváltja a várakozás, a kivárás kényelmes reménye. Bebeszéljük magunknak, hogy nem is kell gyorsan cselekednünk céljaink elérése érdekében, hogy csak várnunk kell, és ölünkbe hullik a siker és a boldogság. Erőt vesz rajtunk a lustaság, az érzés, hogy „ráérünk majd holnap” megtenni az első lépéseket, az új vagy a kudarcból táplálkozott átértékelt céljaink felé.


A holnapból lesz holnapután, azután pedig csak tornyosulnak fejünk felett a tétlenséggel eltékozolt napok, melyekből táplálkoznak a „majd jövőre minden másképpen lesz” elhatározások!


Ahhoz, hogy az új év valóban a „céltudat” évét képviselje, nem kell mást tennünk, csak ledobnunk a lustaság álarcát, és felvennünk a cselekvés mosolyát. Hiszen, ha minden nap apró, ám tudatos lépéseket teszünk kitűzött álmaink felé, és minden nap egy vagy kettő apró lépéssel többet teszünk magunkért, az eredmény nem marad el, s tovább ösztönöz minket a fejlődés felé!


Igaz, néha megtorpanunk, de a kis kudarc nem kudarc! Csak megerősít! Tartsuk szem előtt, hogy ha egy kis nehézségtől feladjuk, a jövő évi terveink is füstbe mehetnek! Tegyünk magunkért és céljainkért tudatosan ahhoz, hogy sikeres és kiegyensúlyozott emberekké válhassunk, akiket nem a remény, hanem a tudatos cselekvés hajt!


szerző: Palkó Emese

Megjelent partneroldalunk, a Netbarátnő hozzájárulásával.
Írta: netbarátnő, 2018. december 31. 09:35
Fórumozz a témáról: Régi célok, új hozzáállások fórum (eddig 5 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook