Régi 90 naposozók ide! (beszélgetés)
Lúdláb-torta Ildikó módra
Hegedűsné Aranyos Ildikó receptje!
Tészta hozzávalói: 8 darab tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 dl étolaj, magozott meggy, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére.
Krém hozzávalói : Főzött krém: 2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.
Vajas krém: 1 margarin kocka, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg porcukor.
A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom a lisztet és a maradék fehérje habot is. Vajazott- lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokom sütöm.
Közben készíthetők a krémek. A vajas krém értelemszerűen csomómentesre keverem a hozzávalókat. A főzött krémhez a tejet felforralom a beletett vaníliás cukorral és lassan, állandó keverés mellett hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. Hűlés után a kétféle krémet gépi mixerrel összedolgozom.
A tésztát lapjában és hosszában vágom ketté és a krémmel megtöltöm, amibe magozott meggyet teszek és a tetejét olvasztott tortabevonóval bevonom. Az így elkészített tésztát én 3 részre vágom hosszában és az egyes darabokat cikk-cakk alakban tortaszelet formára vágom. A krémbe esetleg rumot vagy rumaromát lehet tenni. Nagyon szeretem így, könnyű a krém és annyira nem is babrás, mint amilyennek esetleg tűnik.
Igen, igy szép! Mig a konyhában voltam addig Hanna levette a pelust és tiszta kaki lett az ágynemű, persze Bence közölte, anya én nem vettem észre :-((
Itt már minusz 2o fok van most. Mi lesz még reggelig??
Sziasztok!
Hát kitikkadtam, mig megjártuk a boltot szánkóval. Minusz lo van egész nap, rettenetes szél és hófúvás. De mentünk rendithetetlenül :-))
Délután sütöttünk mézeskalácsot és linzert. Nekem is kell beiglit sütnöm csak elég nehéz 3 gyerekkel a nyakamban. Igaz ebből csak 2 aki segítkezik a konyhában, igy dupla idő minden :-)
Na de igy szép az élet.
Puszi Mindenkinek :-)))
sziasztok
Vicza:Hát igen lapátolni azt nem nagyon szeretek,de most ithon van a férjem és majd Ő lapátol én meg örülök a hóesésnek:-):-))))))))))))
rena79:örülünk neked nagyon és Biának jobbulást és nektek is Békés Ünnepeket Kívánunk:-):-)
kovaevakiss:Üdv a lapátolóknak és te csak főzd nekik a teát meg a forraltbort:-):-)
micimackó:ÉLJEN A SZÁNKÓZÁS:-):-)
Sziasztok!
Itt a mézeskalács recept :-))))
Most indulok a boltba,délután sütünk mi is. egész éjjel szakadt a hó. l5 cm szépen le is esett. Bencével megyünk szánkóval. Na mire megjárjuk lemegy rólam vagy 3 kiló tuti :-))
Hurráááááá!!!! Már hogy a viharba ne jöhetnél te elveszett bárányka. Már ha egyáltalán kell fogynod.
Biának jobbulást, a férjedre meg tényleg nagyon vigyázz, mert nála sokkal rosszabbul fog kijönni. Volt már ilyen ismeretségi körben, és apuka brutál beteg lett.
Mézeskalácsba én nem tudok segíteni, mert nálunk olyan nincs, de jön mindjárt pár sütitündér, meg Micike a receptjeivel.... :)))))
sziasztok
NAGYON ESIK NÁLUNK A HÓ IMÁDOM ILYENKOR MINDÍG NAGYON JÓ A KEDVEM.
Lehet dedósan hangzik de én akkor is nagyon szeretem a hóesést:-):-)
Ki szereti még rajtam kívül????
Mézeskalácsot sütöttem meg díszítettem ma nagyon családias volt apa és a Gabika formával nyomkodták ki nekem én meg sütöttem meg díszítettem tök jó volt.:-):-)
Anyám!!!! Heim Páltól a reptérhez???? Tömegközlekedéssel?????? MIndjárt utánanézek én is.
Az utak erre teljesen jók. Itt már tenap nem esett, most is éppen csak szállingózik. A mellékutak havasak falunk belül, de egyébként teljesen száraz minden.
Ez nem rossz ötlet!! Jót mosolyogtam rajta és persze Hanna is, engem látva.
Itt ül az ölemben és csipszet majszol, tele mindkét tenyere. Mert ám ő fal, ezért kell vagy l5 db a kezébe. Én meg takaritsak :-))
Felétek milyenek az utak? Itt vastagon havasak. Gondolom azért Pest környékén takaritják.
Tünde merre jársz? Jól jönne egy kis útbaigazitás, ha hétfőn busszal kell mennem. A Heim Páltól hogy jutok ki a reptérhez? Még belegondolni is rossz, főleg, hogy nem ismerem Pestet.
Sziasztok!
Rengeteg a hó és csak szakad és szakad........ááááá. Jó lenne, ha nem kellene itthonról kimozdulni :-(((
Tegnapi nap rá kellett döbbennem, kész végem van. Ideges, fáradt vagyok, hullik a hajam újra.Kiszáradt a bőröm...... Valami multivitamint kell szednem. Még nem szedtem sose semmit. Valakinek valami jó tipp?
Évike sajnálatos, hogy már semmire sincs pénz. Épp tegnap volt itt egy b.nőm. Már 4 hónapja nem kapott fizetést (biztos hallottatok róla volt a fókuszban is, szeretetszolgálatnál dolgozik, országos hálózat.....)
Kért az önkormányzattól lo ezer ft átmeneti segélyt, legalább az óvodát had tudná befizetni és közölték nincs rá pénz. Szomorú. A férjének is megszűnt a m.helye :-((
Előttünk buszmegálló van, és az önkormányzat fizeti a fél falut, mert segélyen vannak. De hogy valamelyiket is felüldené havatlapátolni, persze azt már nem! Mehetek én ki. Csak az a baj, fél óra múlva már megint mehetek :-(( Hanna nem marad benn meg nem is merek a kicsiket egyedül hagyni. Valamelyik nap is csak a konyhában voltam és leszedte a lábáról a sint, betestápolózta persze ruhán keresztül. Az egész kiságy jól hidratált,még a rácsokat is lekente :-)))
Nincs unalom nálunk, zajlik ám az élet.
Sziasztok! Kidögölve, átfagyva, de jó érzéssel ülök végre itt. Takarítás kipipálva. A szőnyegek egy része ki lett víve a hóba, és jól át lett tisztítva, az egyik fiam segítségével. Egész nap ki, be, most próbálok átmelegedni. De nagyon jó tisztaság illat van az egész házban. Délután még elmentem boltba is, ugyanis négy reklámújságból válogattam össze, hol mi olcsóbb. Itt a helyi C..ban kérdésemre, hogy hol találom az újságban meghírdetett margarint 79.-Ft-os áron, azt válaszolták, hogy kaptak 100 db-ot, ami 5 perc alatt elfogyott. Jó, mi?! Helyette 175.-Ft-ért van C.. margarin.10 db-ot akartam venni, ott ez már ezer ft-ot jelent. Sütéshez nagyon jó az olcsóbb is. Igéretet kaptam, hogy hétfőn állítólag lesz, és eltesznek nekem. Ha megint csak 100-at kapnak, hogy fognak szídni, akiknek majd miattam nem jut. Rossz rágondolni!
Más...Előttünk a főútvonal már leolvadt, erre bicajjal mentem a postára, onnan egy idős hölgyet mentem látogatni tegnap, majd a nyakam törtem, vastag jégpáncél. Telefon, önkorm. sajnos nincs rá pénz, mindenki takarítson maga előtt. Ez nálunk azt jelenti, hogy van négyezer üdülőingatlan, és kb.1100 állandólakosú ingatlan. Nekünk is előttünk és utánunk is 2-3 házban nem laknak, aztán lakik 1-1. És ez van minden utcában. Van ahol senki sem lakik, de arra kell menned, egy tragédia. Na, nem untatlak Benneteket, máshol is biztosan hasonló a helyzet.
Micike! Vigyázzatok magatokra ovodába menet, de gondolom ott is szünet lesz a jövő héttől.
sajnos itt is esett nagyon sok hó. Tegnap már babakocsival mentünk óviba. Kész élmény volt 3 gyerekkel. Fáztam rendesen.
Ilyenkor veszem észre, hogy elkényelmesedtem. Csak bepattantam a kocsiba, lo perc alatt megjártam. Most meg több, mint egy óra volt :-((
Ma szintén zenész de ma négyszer! Karácsonyi nap van az óviban és persze az anyukáknak ott illik lenni.
Hurrá! Legyen Ecus és Vicza is a nyerő!
Itt most nem esik, de rá van fagyva az útra, sajnos vége a bicikli korszaknak, marad az autó. Elég nagy hó van, és hideg! Brrr...
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Nyugdíjas csevegés, régi és új cimbikkel !
- Halálosan szerelmes vagy a párodba, de megjelenik egy régi srác, aki felkavar és vágysz utána. Mit tennétek?
- 50esek! Beszélgessünk régi időkről!
- Kalóriaszámlálással fogyók, 90 naposozók, és minden más fogyókúrával (életmódváltással) harcolók...tavaszi kezdéssel
- 90 Naposozók! Nyers salátát minden nap kell enni? Tehát a fehérje, keményítő és a szénhidrát napon is, vagy csak a fehérje napon?