Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Régi 90 naposozók ide! fórum

Régi 90 naposozók ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯
2837. kovaevakiss (válaszként erre: 2836. - Micimacko72)
2009. dec. 20. 21:50
Micikém! Már elküldtem kb.10-12 napja. Keress vissza!
2836. micimacko72 (válaszként erre: 2834. - Kovaevakiss)
2009. dec. 20. 20:01
megkaptuk már a beigli receptedet? holnap nekem is jó lenne megsütni, mert apa itthon lesz s felügyelné addig a gyerkőcöket
2009. dec. 20. 20:00

Lúdláb-torta Ildikó módra

Hegedűsné Aranyos Ildikó receptje!

Tészta hozzávalói: 8 darab tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 csomag sütőpor, 1 dl étolaj, magozott meggy, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé a tetejére.

Krém hozzávalói : Főzött krém: 2,5 dl tej, 3 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor.

Vajas krém: 1 margarin kocka, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg porcukor.

A tojások sárgáját a cukorral és étolajjal habosra keverem, majd a fehérjét kemény habbá verem. A lisztet elkeverem a sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, majd az egészet összekeverem. Én úgy csinálom, hogy a tojássárgás masszához először keverek a fehérjehabból majd lassan hozzáadom a lisztet és a maradék fehérje habot is. Vajazott- lisztezett tepsibe öntöm és előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokom sütöm.

Közben készíthetők a krémek. A vajas krém értelemszerűen csomómentesre keverem a hozzávalókat. A főzött krémhez a tejet felforralom a beletett vaníliás cukorral és lassan, állandó keverés mellett hozzáadom a 3 evőkanál lisztet és sűrűre főzöm, majd hagyom kihűlni. Hűlés után a kétféle krémet gépi mixerrel összedolgozom.

A tésztát lapjában és hosszában vágom ketté és a krémmel megtöltöm, amibe magozott meggyet teszek és a tetejét olvasztott tortabevonóval bevonom. Az így elkészített tésztát én 3 részre vágom hosszában és az egyes darabokat cikk-cakk alakban tortaszelet formára vágom. A krémbe esetleg rumot vagy rumaromát lehet tenni. Nagyon szeretem így, könnyű a krém és annyira nem is babrás, mint amilyennek esetleg tűnik.

2834. kovaevakiss (válaszként erre: 2830. - Gyöngyi)
2009. dec. 20. 19:54
Én holnap fogok beiglit sütni, ma délután pedig az "évszázad" pogácsáját sütöttem. A szembeszomszédom képes volt hóakadályokon keresztül átjönni szokásos adagjukért. Ma ilyen pogácsasütő hangulatom volt. Egyébként itt most 14,5 fok mínusz van, bolond ez az idő! Partközelben pedig már megtart a jég, ha rá lépsz. Kibírhatná még keddig, mert akkor kell férjemet szívvizsgálatra vinni Füredre, és jó lenne a komppal átmenni meg vissza. Majd meglátjuk.
2833. micimacko72 (válaszként erre: 2832. - Kovaevakiss)
2009. dec. 20. 19:51

Igen, igy szép! Mig a konyhában voltam addig Hanna levette a pelust és tiszta kaki lett az ágynemű, persze Bence közölte, anya én nem vettem észre :-((

Itt már minusz 2o fok van most. Mi lesz még reggelig??

2009. dec. 20. 19:48
Micike, drága! Irigyellek ezekért a szép pillanatokért! 30 év múlva már Te is így fogsz visszaemlékezni, mint én. Volt, amikor kislányom megkérdezte, Anyu, az én sütim miért szürke, a tied pedig sárga. Arny kis kezével addig gyúrta, formázta, amíg az övé tényleg szürke lett. Igaz, közben mást is csinált, így a praclija nem volt mindíg teljesen tiszta. A fiúk is mindíg főzni akartak, most, felnőttként is szuperül főznek, a menyeim csak dícsérik a tudományukat. Legidősebb fiam hat éves korában egyszer azzal fogadott, hogy felmosta a konyhát. Kérdésemre, hogy hova öntötte a felmosóvizet, ártatlan szemekkel mondta, hogy nem kellett ki önteni, "beitta" a kő. Életem csodaszép pillanatai ezek, nagy nevetések vannak, amikor az unokáknak mesélünk ilyeneket. Tényleg így szép az élet!
2009. dec. 20. 17:30

Sziasztok!

Hát kitikkadtam, mig megjártuk a boltot szánkóval. Minusz lo van egész nap, rettenetes szél és hófúvás. De mentünk rendithetetlenül :-))

Délután sütöttünk mézeskalácsot és linzert. Nekem is kell beiglit sütnöm csak elég nehéz 3 gyerekkel a nyakamban. Igaz ebből csak 2 aki segítkezik a konyhában, igy dupla idő minden :-)

Na de igy szép az élet.

Puszi Mindenkinek :-)))

2830. gyöngyi (válaszként erre: 2818. - Kovaevakiss)
2009. dec. 20. 16:59
Örülök, hgy finom lett. Én idáig 10 rudat sütöttem. A beiglisütés még hátravan, majd szerdán, akkor már nem lesz suli.Megpróbálkoztam még egy kekszes őzgerinccel, de még nem tudom milyen lesz-még hűl.
2829. ecus
2009. dec. 20. 15:32

sziasztok

Vicza:Hát igen lapátolni azt nem nagyon szeretek,de most ithon van a férjem és majd Ő lapátol én meg örülök a hóesésnek:-):-))))))))))))

rena79:örülünk neked nagyon és Biának jobbulást és nektek is Békés Ünnepeket Kívánunk:-):-)

kovaevakiss:Üdv a lapátolóknak és te csak főzd nekik a teát meg a forraltbort:-):-)

micimackó:ÉLJEN A SZÁNKÓZÁS:-):-)

2828. Vicza (válaszként erre: 2826. - Micimacko72)
2009. dec. 20. 10:06
Micike, akkor két kör már 6 kg!!!!!!
2827. micimacko72 (válaszként erre: 2826. - Micimacko72)
2009. dec. 20. 09:23

[link]

EZ A MÉZESKALÁCS!! Bocsi :-(

2826. micimacko72 (válaszként erre: 2825. - Vicza)
2009. dec. 20. 09:22

[link]

Sziasztok!

Itt a mézeskalács recept :-))))

Most indulok a boltba,délután sütünk mi is. egész éjjel szakadt a hó. l5 cm szépen le is esett. Bencével megyünk szánkóval. Na mire megjárjuk lemegy rólam vagy 3 kiló tuti :-))

2825. Vicza (válaszként erre: 2824. - Rena79)
2009. dec. 20. 08:20

Hurráááááá!!!! Már hogy a viharba ne jöhetnél te elveszett bárányka. Már ha egyáltalán kell fogynod.

Biának jobbulást, a férjedre meg tényleg nagyon vigyázz, mert nála sokkal rosszabbul fog kijönni. Volt már ilyen ismeretségi körben, és apuka brutál beteg lett.

Mézeskalácsba én nem tudok segíteni, mert nálunk olyan nincs, de jön mindjárt pár sütitündér, meg Micike a receptjeivel.... :)))))

2824. rena79
2009. dec. 20. 07:49
Sziasztok!!! örömmel látom hogy azért még mindig megy a fórum és ha minden jól megy januártól több időm lessz,,, én is jöhetek fogyni ??? mindenhol zajlik az élet , annyira jó benneteket olvasni és visszagondolok hogy már 1 év "ismerlek "benneteket:)Nálunk is zajlik, tegnap vetem észre hogy Bia bárányhimlős , hát ez a karácsony sem mulik betegség nélkül ráadásul apa még nem volt talán most őt kicsit jobban féltem annyi mindent hallani! ha minden igaz szerdától itthon vagyok jan 4 ig tervezem a nagy sütés főzést , na meg terveztem a sok jó programot kint a hóban na persze az kilőve helyette benti programm , ma már elkezdek takarítani hogy jövőhéten már csak olyan kis takarítást keljen csinálni na de főznöm is kell , meg délután Biával sütni készülünk mézeskalácsot meg fahéjas csillagokat jó lenne valami igazi jó mézeskalács recept nekem miidg kicsit kemény bár a tavalyi már elég jó volt de még mindig nem az iagzi. na jó megyek örültem nektek remélem ti is nekem ha nem jönnék akkor BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDENKINEK!! pussz
2009. dec. 19. 19:45
Sziasztok! Itt is esik már legalább dél óta, férjem 10x biztosan ellapátolta, söpörte, mellette egyik fiam és 6 éves unokám, de oda se neki. Ma többfelé kellett volna mennem kocsival, de ki se álltam a garázsból, inkább sütöttem. Nem régen fejeztem be, most rakom a cserépkályhát, hogy éjjel is jó idő legyen itt bent, és ülök a gépnél. Végre...Vicza! Egyébként Jocó nevű fiam úgy lapátolja a havat, mint egy hóeke, de sajnos Ti messze vagytok, különben ott is megcsinálná.
2822. Vicza (válaszként erre: 2821. - Ecus)
2009. dec. 19. 16:10
és ki szeret havat lapátolnI??? mERT AZT VÁROM SOK SZERETETTEL. eDDIG 5-SZÖR SÖPÖRTEM EL, ÉS SEMMI LÁTSZATJA.....
2821. ecus
2009. dec. 19. 15:39

sziasztok

NAGYON ESIK NÁLUNK A HÓ IMÁDOM ILYENKOR MINDÍG NAGYON JÓ A KEDVEM.

Lehet dedósan hangzik de én akkor is nagyon szeretem a hóesést:-):-)

Ki szereti még rajtam kívül????

Mézeskalácsot sütöttem meg díszítettem ma nagyon családias volt apa és a Gabika formával nyomkodták ki nekem én meg sütöttem meg díszítettem tök jó volt.:-):-)

2820. ecus (válaszként erre: 2807. - Micimacko72)
2009. dec. 19. 10:24
köszönöm szépen te vagy a példaképem 3 gyerekkel:-):-)
2009. dec. 19. 09:07
2009. dec. 18. 21:57
Gyöngyi! Életem első gyümikenyerét sütöttem az útmutatásod alapján. Szuper lett, köszönöm!
2817. Vicza
2009. dec. 18. 09:17
Micike!!!! MSN!!!!!
2816. Vicza (válaszként erre: 2815. - Micimacko72)
2009. dec. 18. 09:12

Anyám!!!! Heim Páltól a reptérhez???? Tömegközlekedéssel?????? MIndjárt utánanézek én is.

Az utak erre teljesen jók. Itt már tenap nem esett, most is éppen csak szállingózik. A mellékutak havasak falunk belül, de egyébként teljesen száraz minden.

2815. micimacko72 (válaszként erre: 2813. - Vicza)
2009. dec. 18. 09:07

Ez nem rossz ötlet!! Jót mosolyogtam rajta és persze Hanna is, engem látva.

Itt ül az ölemben és csipszet majszol, tele mindkét tenyere. Mert ám ő fal, ezért kell vagy l5 db a kezébe. Én meg takaritsak :-))

Felétek milyenek az utak? Itt vastagon havasak. Gondolom azért Pest környékén takaritják.

Tünde merre jársz? Jól jönne egy kis útbaigazitás, ha hétfőn busszal kell mennem. A Heim Páltól hogy jutok ki a reptérhez? Még belegondolni is rossz, főleg, hogy nem ismerem Pestet.

2814. Vicza (válaszként erre: 2811. - Kovaevakiss)
2009. dec. 18. 08:58
Ismerős, uncsitesóméknak is ugye ott van nyaralójuk, de ők megbíztak valakit, aki takarít elöttük, meg ránéz néha a házra azt hiszem. Egyébként akinek akárcsak üdülője van, felelőséggel tartozik érte. Jó én megértem, hogy nem tud mindennap lemenni megcsinálni, de akkor fizessen meg valakit vele.
2813. Vicza (válaszként erre: 2812. - Micimacko72)
2009. dec. 18. 08:56
Jajjj Micike, innen ez vicces történet, de gondolom amikor megláttad nem így gondoltad . Mi Immuno Tabs-ot szedünk az egész családdal, és eddig nem voltunk betegek, pedig Vikitől azért elkaphattuk volna. Szerintem jó, és jókat is írnak róla úgy általában. Pakold fel a gyerkőcöket, aztán gyertek el. Menjetek végig az egész csapaton. Mindenkinél egy nap! Mire hazaérsz, kivirulsz!!!!!!!!
2009. dec. 18. 08:47

Sziasztok!

Rengeteg a hó és csak szakad és szakad........ááááá. Jó lenne, ha nem kellene itthonról kimozdulni :-(((

Tegnapi nap rá kellett döbbennem, kész végem van. Ideges, fáradt vagyok, hullik a hajam újra.Kiszáradt a bőröm...... Valami multivitamint kell szednem. Még nem szedtem sose semmit. Valakinek valami jó tipp?

Évike sajnálatos, hogy már semmire sincs pénz. Épp tegnap volt itt egy b.nőm. Már 4 hónapja nem kapott fizetést (biztos hallottatok róla volt a fókuszban is, szeretetszolgálatnál dolgozik, országos hálózat.....)

Kért az önkormányzattól lo ezer ft átmeneti segélyt, legalább az óvodát had tudná befizetni és közölték nincs rá pénz. Szomorú. A férjének is megszűnt a m.helye :-((

Előttünk buszmegálló van, és az önkormányzat fizeti a fél falut, mert segélyen vannak. De hogy valamelyiket is felüldené havatlapátolni, persze azt már nem! Mehetek én ki. Csak az a baj, fél óra múlva már megint mehetek :-(( Hanna nem marad benn meg nem is merek a kicsiket egyedül hagyni. Valamelyik nap is csak a konyhában voltam és leszedte a lábáról a sint, betestápolózta persze ruhán keresztül. Az egész kiságy jól hidratált,még a rácsokat is lekente :-)))

Nincs unalom nálunk, zajlik ám az élet.

2009. dec. 17. 17:01

Sziasztok! Kidögölve, átfagyva, de jó érzéssel ülök végre itt. Takarítás kipipálva. A szőnyegek egy része ki lett víve a hóba, és jól át lett tisztítva, az egyik fiam segítségével. Egész nap ki, be, most próbálok átmelegedni. De nagyon jó tisztaság illat van az egész házban. Délután még elmentem boltba is, ugyanis négy reklámújságból válogattam össze, hol mi olcsóbb. Itt a helyi C..ban kérdésemre, hogy hol találom az újságban meghírdetett margarint 79.-Ft-os áron, azt válaszolták, hogy kaptak 100 db-ot, ami 5 perc alatt elfogyott. Jó, mi?! Helyette 175.-Ft-ért van C.. margarin.10 db-ot akartam venni, ott ez már ezer ft-ot jelent. Sütéshez nagyon jó az olcsóbb is. Igéretet kaptam, hogy hétfőn állítólag lesz, és eltesznek nekem. Ha megint csak 100-at kapnak, hogy fognak szídni, akiknek majd miattam nem jut. Rossz rágondolni!

Más...Előttünk a főútvonal már leolvadt, erre bicajjal mentem a postára, onnan egy idős hölgyet mentem látogatni tegnap, majd a nyakam törtem, vastag jégpáncél. Telefon, önkorm. sajnos nincs rá pénz, mindenki takarítson maga előtt. Ez nálunk azt jelenti, hogy van négyezer üdülőingatlan, és kb.1100 állandólakosú ingatlan. Nekünk is előttünk és utánunk is 2-3 házban nem laknak, aztán lakik 1-1. És ez van minden utcában. Van ahol senki sem lakik, de arra kell menned, egy tragédia. Na, nem untatlak Benneteket, máshol is biztosan hasonló a helyzet.

Micike! Vigyázzatok magatokra ovodába menet, de gondolom ott is szünet lesz a jövő héttől.

2810. micimacko72 (válaszként erre: 2809. - Kovaevakiss)
2009. dec. 17. 07:35

sajnos itt is esett nagyon sok hó. Tegnap már babakocsival mentünk óviba. Kész élmény volt 3 gyerekkel. Fáztam rendesen.

Ilyenkor veszem észre, hogy elkényelmesedtem. Csak bepattantam a kocsiba, lo perc alatt megjártam. Most meg több, mint egy óra volt :-((

Ma szintén zenész de ma négyszer! Karácsonyi nap van az óviban és persze az anyukáknak ott illik lenni.

2009. dec. 16. 16:35

Hurrá! Legyen Ecus és Vicza is a nyerő!

Itt most nem esik, de rá van fagyva az útra, sajnos vége a bicikli korszaknak, marad az autó. Elég nagy hó van, és hideg! Brrr...

2009. dec. 16. 10:34

[link]

Nézzétek meg!!! Aki nem tud lemondani a cukorról, egy kis segítség!!

❮❮ ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook