Recept alapján sem megy jól a sütés-főzés. 😭 Rettegve... (beszélgetős fórum)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Nagyon nem irigyellek, mert a minden-mentes kaja előállítása gyakorlott főzőknek is okozhat gondot. 😓 Mit szólsz az alábbi történethez?
Sokszor hangoztattam (ezen a portálon is), hogy bár tudok, de utálok főzni. A minap elgondolkodtam azon, hogy akkor mégis miért csinálom? Arra jutottam, hogy egyrészt kötelességből, másrészt az alkotás öröméért (van olyan szempont is, hogy olcsóbb, mint rendelni; készételt venni - bár utóbbi kettőben nem vagyok egészen biztos). Tovább elemezve magamat rájöttem: NEM A FŐZÉST UTÁLOM, hanem az előkészítést! Kitalálni a menüt, felhajtani a szükséges, jó minőségű alapanyagokat. A zöldségpucolásnál jobban pedig csak az ablakpucolást gyűlölöm. 😢 (A húsok előkészítésével nincs bajom. 😊) A főzés után a rumlit felszámolni se éppen üdítő, de abba se szoktam belehalni. 😊 Megoldás: bevontam a családtagjaimat az előkészítésbe, így már nem fáj. Annyira. 😁
szerintem ne gondold túl.
Csinál mondjuk vöröshagymát pirítasz. teszel bele paprikát , főzöd kicsit és teszel hozzá paradicsomot sót és kész is a lecsó, ehhez tésztát tudsz főzni. Vagy már írták előttem, vegyél dobozos rizst.
vagy főzz tésztát és tejföl és sajttal összekever.
Az öcsém lusta mint állat és nagy sete, de ezek még neki is mennek.
Keress úgy a neten, hogy kezdő konyha. és ott igazán egyszerű receptek vannak és mikor már vmit elsajátítasz, utána lépj tovább.
Ha szeretnél, akkor meg is tanulsz főzni, még ha csak egyszerűeket is.
A rizst tilos kavarni, attól lesz ragacsos. Valószínűleg erre nem alkalmas edényben főzöd. Vastag falú lábosban készítsd! Ha nincs olyanod, tegyél vastag lángelosztó(ka)t a lábos alá! (A feltett receptben látható edény vékony falú, mégsem nem ég le benne a rizs, mert vastag lángelosztót teszek alá.)
Ne add fel! Senki nem úgy születik, hogy tud főzni. 😊
Ez tényleg érthetetlen... Amikor még nem tudtam főzni, a rizst simán megcsináltam pergősre, kb. a lenti recept szerint. Sosem kapott oda. Nem lehet, hogy nagy lángra teszed, vagy a legkisebb láng nálatok túl nagy? Használsz lángelosztót? Nem lehet, hogy nem megfelelő edényben főzöd?
Ötletelek, hátha közben a homlokodra csapsz, hogy "jé, tényleg!" :)
Azt írtad, a párod szakács. Őt nem kérdezted, mi lehet a baj a rizsfőzéssel?
Olajon megpirítod, jó barnára (nem égetjük csak pirítjuk :D)
Forró vízzel felengeded, megkevered és hagyod főni. Lefőzöd róla a vizet. Ha lefőtt róla a víz, félreteszed, lefeded. Nem kevergeted! Jó fél óra után leveszed a fedőt, beizesíted és most keversz egyet rá! Ennyi. Gurulós, szép barna a tarhonya. Ugyanígy csinálom a rizst is. :)
Próbáld ki és írdd meg sikerült-e? :)
Mert nem jó rizst veszel 😉 vegyél pennyben zöld (előgőzölt) illetve barna (gyors) dobozosat. De az aldinak is szuper Happy harvest hosszúszemű előgőzölt.
Amúgy évekig én sem tudtam, és mai napig nem tudok semmilyen másik rizst normálisan megcsinálni. 😂
Nem tudom mit főztél,,,nagyon egyszerű ételekkel próbálkozz.
Kevés hozzávalóból,lehetőleg olyat amit tudod milyennek lenni.
Hervasztó ,de belejössz,addighasználj félkész cuccokat.
Pl.vadas mártás,édes savanyú szósz,tészta szószok, chilis bab alap,lasagne, stb.belejössz🙂
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Karácsonyi sütés-főzés, tervezés, ti már készültök rá?
- Ételekkel, élelmiszerekkel, sütés-főzési alapanyagokkal kapcsolatos kérdések, megjegyzések
- Mi alapján választod ki a receptet egy főzős weboldalon?
- Mérleg nélkül milyen recept alapján tudnék szilvásgombócot készíteni?