Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rebarbarás sütemény recept

Rebarbarás sütemény recept

A Rebarbarás sütemény hozzávalói:
1 kg rebarbara
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
citromlé

A morzsához:
10 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor


A Rebarbarás sütemény elkészítési módja:
A rebarbarát megmossuk, ha szükséges meghámozzuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. Egy edényben a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citromlével összekeverjük. Az ízesített rebarbarát egy kör alakú tűzálló tálba öntjük, és a hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra melegítjük. Közben a morzsához a hozzávalókat hideg kézzel összegyúrjuk, amíg darabos állagú lesz, aztán hűtőbe tesszük. Amikor a sütő felmelegedett, a rebarbarát kivesszük – ekkorra a rebarbarának jó kis szaftot kell engednie -, majd a morzsát egyenletesen rámorzsoljuk. Az egészet körülbelül 25-30 percig sütjük, addig, amíg a morzsa szépen megpirul.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rebarbarás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook