Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rebarbara - Honnan? Hogyan? Mivel? fórum

Rebarbara - Honnan? Hogyan? Mivel? (tudásbázis kérdés)


2009. dec. 16. 15:01
A levelei viszont mérgezők, ezért csak a kukába szabad dobni, komposztálni nem lehet.
26. smudlaagi54 (válaszként erre: 25. - 54ec386d0c)
2007. nov. 12. 15:39
Ne izgulj ki fog hajtani tavasszal,évelő.
2007. nov. 3. 22:56

Én magról ültettem a tavasszal, egész nyáron ették a lúrkók nyersen, most vissza húzódott. Kiváncsi vagyok megmarad e, tavasszal megírom.

Azt viszont tudom, hogy mindig a régi leveleket kell leszedni és 1et meghagyni mert külömben elpusztul.

2007. nov. 2. 15:36
Ha valaki tudna lelőhelyet, azt én is szivesen megtudnám. Férjemnek prosztatája van, s állitólag az egyik legjobb gyógyszere a rebarbara.
2007. okt. 29. 06:42
Nekünk van rebarbaránk,és nagyon szeretjük.Kompótnak is finom,de amit mi nagyon szeretünk,mártásnak. Megpucoljátok,2-3 cm-es darabokra vágva annyi cukros vizzel teszitek fel fözni ami éppen ellepi.Elég sok cukor kell bele,de ez izlés szerinti.Ahogy el kezd forrni,már lehet is behabarni.Fött,sült húsok mellé finom,de legjobb hidegen,nyáron nasinak.Magról macerás a termesztése ahogy olvastam,jobb tőről szaporitani.Gyorsabb.Érdemes megkóstolni.
22. Loni
2007. okt. 1. 15:42
Én találtam, de 640 Ft volt kilója. Inkább kihagytam...
2007. okt. 1. 15:23
Találtatok rebarbarát mit főztetek belöle?
2007. aug. 26. 10:57
tavasztol késő őszig,ugyan olyan bokorba nöl mint a torma,a piros szárú a legjobb ert az kevésbé savanyú,a fagysztóba is ellehet tenni.
19. Loni (válaszként erre: 18. - 'szti)
2007. aug. 26. 09:34
Köszi. Akkor érdemes próbálkozni....
18. 'szti (válaszként erre: 17. - Loni)
2007. aug. 26. 09:23

tavsztól érik őszig, de a csoda tudja ez a nyár mit csinált vele

én mostanában nem láttam a piacon

17. Loni (válaszként erre: 16. - Tündérmaci)
2007. aug. 26. 09:21

Na, akkor Anyut ráállítom. Úgyis a piacon dolgozik, mindenkit ismer. Hátha van rebarbarás ismerőse is. :)

Mostanság, tehát nyár végén érdemes próbálkozni? Vagy mikor érik?

2007. aug. 25. 22:58
A piacon Öreg néniknél keresd több helyen is érdeklődj,ha nem is látod kirakva,mert sajnos nem sokan ismerik ezért nem biztos,hogy ki viszi magával de ha jó viszonyba tudsz kerülni a nénivel biztos szerez neked v.m.ismeröstöl,én barackkal tettem el lekvárnak isteni finom,na és egészséges.Sikeres keresgélést.Szhely-en tudok segiteni.
15. a-mira
2007. júl. 20. 02:06
Hát elég sok helyen.Cora,Auchan,Interspar(Ausztriában is),Kaiser's,kisebb zöldségesek,Lehel piac,Kolozsy-téri piac,stb...de sehol sem volt.Amikor meg nem kéne lépten-nyomon belebotlok... :-((
14. Loni (válaszként erre: 13. - A-mira)
2007. júl. 19. 16:54

Én is keresem. Sehol.

Merre kerested?

13. a-mira
2007. júl. 19. 15:56

Sziasztok!


Nem tudjátok hol lehet mostanában rebarbarához jutni??Nagyon sok helyen néztem már(piacok,bevásárlóközpontok,stb),de sehol sem kapok.Ált.azt mondják,hogy nincs rá igény...Légyszi segítsetek,ha lehet!

2007. júl. 18. 22:14

Azt tudjátok, hogy süteménybe is lehet tenni, alma helyett? Linzer tészta közé kis dió, rebarbara, cukor, fahéj, és tészta. Nagyon jó.

+ Kompótnak is meg lehet főzni, összeturmixolva nagyon fini rostos ital.

11. Loni
2007. júl. 17. 14:26
Én azóta sem láttam sehol sem rebarbarát. :(
10. mongi
2007. jún. 27. 21:05
Én múlt hétvégén már láttam a piacon!
2007. jún. 27. 20:41

Tavasztól egész nyáron át szedhető, a megfelelően ápolt tövekről egészen október elejéig lehet a levélnyeleket felhasználni. Oxálsav tartalma tavasszal illetve ősszel a legalacsonyabb. Vásárláskor arra figyeljünk, hogy a nyél reccsenve törjön, ez mutatja, hogy az áru friss. A pirosas színű szárak jobb ízűek, mint a zöldek, mert kevesebb oxálsavat tartalmaznak.


nna, ez jónak tűnik

8. 'szti (válaszként erre: 7. - 'szti)
2007. jún. 27. 20:38
hm. lehet rosszul emlékszem, a neten korábbra írták, úgyhogy passz
2007. jún. 27. 20:35
ősszel, nyár végé felé. meg fogod ismerni, olyasmi kötegekben árulják, mint a spárgát, csak hosszabb.
6. Loni
2007. jún. 27. 18:33
Senki?
5. Loni
2007. jún. 27. 16:54

És mikor keressem a piacon? Azaz mikor "érik"?

Mostanában? vagy tavasszal? Ősszel?

2007. jún. 27. 16:51

Nekünk volt a kertben, de sajna gaznak nézték, és ki lett vágva:(! Imádom! Nyersen!

A szárát kell megenni, felhasználni!

2007. jún. 27. 16:43
,piacon lehet venni,a levelnyelt/szarat/
2. Loni
2007. jún. 27. 16:18

Halóhó!

Most olvastam a receptek között rebarbarás édességeket. Hallottam már a rebarbaráról, talán már ettem is (étteremben).

Hol lehet beszerezni? Milyen részért kell fogyasztani?

1. Loni
2007. jún. 27. 16:17
Rebarbara - Honnan? Hogyan? Mivel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook