Reálhozam kifizetés (beszélgetés)
Szia Nestea32!
Mikor adtad le a nyilatkozatot? Számlára kérdet vagy postán?
Válaszod előre is köszönöm!
Én számlára kértem az összeget,de a postás hozta 1 hete az Aegon-tól.1mmillió-ra kaptam 28000 ft-ot.A párom előttem van a névsorban,de még ma sem kapta meg,szintén az aegon-tól.
A postának amúgy 3 munkanapon belül kézbesítenie kell minden feladott pénzt.
egyébként meg hogy tudtad a számlaszámot elrontani? gyakorlatilag azt az egy fontos információt kellett kitölteni és ez sem sikerült.
A pénzek kifizetése augusztus végéig kell, hogy megtörténjen, puffogni csak az után érdemes mindenkinek, addig nem. Attól, hogy másnak már kifizették, az egy dolog.
Sziasztok
V betűs vagyok és ma megkaptam az aegontól.
Szia!
Ha 18-án utalják a postának akkor 19-én a posta megkapja és 20 napja van arra hogy kivigye neked.Beszélj a postásoddal sokat segithet!
Volt egy kis problémám nekem is, nem jól töltöttem ki a számlaszámomat, ezáltal visszament a nyugdíjpénztárhoz a pénzem, most felhívtam őket és ilyenkor automatikusan a címemre küldik a pénzt.
Nekem Sz betűs vagyok és OTP mny Otp számlára 18. -án utalják el a postának és a posta majd hozza:)))ez már megnyugtató válasz volt részükről számomra:)
Szerintetek ha elutalják 18. -án a postának, akkor mikor fogom megkapni?
VÁLASZOLNA NEKEM VALAKI??????????
Eddig nem utalt az AXA sem. Tegnap 47 percig tartottam a vonalat, hogy tudjak velük beszélni, de nem jött össze, csak a zene szolt. :(
Igaz a szlogenük! MÁSKÉNT MINT MÁSOK!
Volt egy kis problémám nekem is, nem jól töltöttem ki a számlaszámomat, ezáltal visszament a nyugdíjpénztárhoz a pénzem, most felhívtam őket és ilyenkor automatikusan a címemre küldik a pénzt.
Nekem Sz betűs vagyok és OTP mny Otp számlára 18. -án utalják el a postának és a posta majd hozza:)))ez már megnyugtató válasz volt részükről számomra:)
VÁLASZOLNA NEKEM VALAKI??????????
"..Januárban kapott levelem szerint a hozamom 157. 501 Ft (ezt is keveslem amúgy, de mindegy, legyen ennyi) Mellette feltüntetve, hogy a reálhozam a hozam inflációval csökkentett része. Ma kaptam 20. 000 Ft-ot. Esezrint az infláció kb. 87%. ."
Ez így teljesen rossz számolás, sokaknál ez okozza a félreértést..
A hozamod a tőkéd x százaléka. A reálhozamod a tőkéd x százaléka és a tőkéd inflációval növelt összegének különbsége.
Pl. 100000 Ft tőke, 15000 Ft hozam. Ez ugye 15 százalékos. Az infláció volt 10 százalék, ami 10000 Ft, akkor a reálhozamod a kettő különbözete 5000 Ft.
Nekem se jutott eszembe ajánlottan feladni. De úgy látom, semmi jelentősége a dolognak. Összevissza küldik a pénzt. Van munkatársam, aki számlára kérte, ennek ellenére postán kapta, sok nem nyilatkozó már megkapta, a nyilatkozók meg sokan nem. Nagy káosz lehet már a nyugdíjpénztárakban.
Majd csak megkapom én is, így legalább tovább tart. :)
szia
tudod az baj hogy nehéz elvakult emberekkel vitatkozni....
jól éltek a pénztárak: lehet....de nem ez volt a téma mindösszesen azt fejtegettem, hogy a pénztár nem állapodott meg a kormánnyal mert nem a saját ellensége...egyéblént jól éltek: tudod mennyit fizettek a pszáfnak? a pénztárak garancia alapjának? az állandó jogszabályi változások miatt a folyamatos szoftver fejlesztésre? mennyibe kerül a kötelezően kiküldendő postai levelezés, és az összes tag minden hasfájásának kielégítése? Arról meg nem beszélek, hogy most is abból a pénzből élnek amit anno félreraktak, mert ha az nem lenne akkor már tavaly lehúzhatták volna a redőnyt no akkor tényleg nem lenne reálhozam mert a kutya nem számolta volna ki. ezzel nem akarom azt mondani hogy nem lehetett volna kevesebb pénzből, de az éremnek mindig 2 oldala van...
reálhoam számítás: azért így kell kiszámítani mert ez van a 97. évi 82. tv-ben értsd a jogalkotó így találta ki illetve egy másra készült számítást beleépített a saját elképzelésébe...
nem mondod komolyan hogy a nyp a hibás mert az emberek chf-et vettek fel és az árfolyam elszállt? aki 67 ft-ot kap ami nem sok de az azt jelenti hogy megőrízte a reálértékét sőt ennyivel túl is haladta úgy hogy közben volt egy gazdasági válság. értsd nem lett a pénze eltőzsdézve.
rosszul gondolom ugye hogy nem tudod mi a különbség a hozam és reálhozam között: " a tagi befiz. ket, olyanra, ami nem termelt hozamot, pedig pénzügyi szakemberek, így jogosan vannak felháborodva a 0 reálon"
kezdetektől tagok: no itt több lehetőség van amiért nincs
1. rosszkor lépett át
2. mindig ugyanott volt tag de a rossz évekre lett sok pénze, korábban csak "lézengett" a pénztárban
3. elcseszte a pénztár a hozamszámítást v. nagyon rosszul teljesített, de ezt nem hiszem
4. messziről jött ember azt mond amit akar
no lehet minden kedves fórumozónak köpködni rám....
Köszönöm mindenkinek a kitartás erejét , de én már nagyon indulatba vagyok hogy lesz e valami!
Amint igen jelzek!
Te mikor lettél tag? És mibe fektették a pénzed? CHF-be? :)))
Nekem kb 3x ennyi a tőkém és a reálhozamom kevesebb, mint a tied, lényegesen!
"mert nem fix összeget fizettek a tagok, 98-02:6%, 03:7%, 04-től:8%"
Annak nincs jelentősége, hogy az összeg fix vagy nem fix. A ténylegesen befizetett összeg "termelte" a hozamot ill. reálhozamot..
:-)
Szia!
Csak az a baj, tudod, hogy egyik-másik pénztár elcseszte a tagi befiz.ket, olyanra, ami nem termelt hozamot, pedig pénzügyi szakemberek, így jogosan vannak felháborodva a 0 reálon...és olyanok, akik kezdetektől tagok!!!
Nem kellett volna semmilyen kasszához nyúlni, ha előtte 8 évig nem garázdálkodtak volna az országban...!!! SŐT, örüljünk, hogy nem úgy vagyunk, mint a görögök!!!
Én örülök a reálomnak, bár nem értek egyet ezzel a módszerrel, ahogyan ezt tálalták, számolták!
Tudod, boldog boldogtalannak adták a devizahiteleket, küldték a hitelkártyákat(csak aktiváld), akkora adósságba taszították a népet, hogy ennek a kis pénznek is örülne, csak ne lenne 0, vagy 2542, vagy mondjak egy nevetségeset is? 67Ft!!!
És hogy mi lesz a kasszákkal, köszönjék az előző kormánynak IS! (Végülis ők találták ki SZDSZ-el..és akkor most hol is vannak,ugye?) Itt megmutathatták a kasszák, mire voltak képesek 13 év alatt! Eddig jól éltek!
Ha nekem a befizetéseim után most a harmadát megkaptam volna, akkor valószínű megyek önkéntesbe és rajtam kívül még jó SOKAN, mert azt mondom: ez igen, jól dolgoztál KisPajtás!! Akkor most nem kellene haláltusáznia!!!
Köszönöm, hogy ilyen szakavatott vagy ebben a témában! Én csak a véleményem mondom el, és azt is, amit gondolok!
Azt nem tudod véletlenül, miért reálhozam? Mit kell itt az inflációval csökkenteni, mert nem fix összeget fizettek a tagok, 98-02:6%, 03:7%, 04-től:8%, a hozam az hozam...ezt is szemét dolognak tartom, mint egy biztosításnál, ahol az értékkövetéssel növekszik a havidíj évfordulókor. Vagy nem jól tudom, hogy a bérem felbruttósították volna......:$
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Aegon reálhozam!
- Allianz-os reálhozam károsultak:(
- OTP-től kapott már valaki reálhozamot?