Reálhozam kifizetés (beszélgetés)
Állítólag egy ING-s 5,6 millió ft-t.
Vagy úgy érted, hogy itt a fórumon?
sziasztok
aegontól kapott már valaki valamit?
Én egy fillért se kapok, pedig a kezdetektől fogva mnyp-s vagyok, csak kb. 6 éve átléptem az AXA-ba.
De a vicc, hogy egyik AXA-s kollegám sem kap semmit!!! Még pár ezer forintot sem.
Akkor elmagyarázom neked is sokadszorra:
Figyelem, a számok és hónapok csak példák lesznek!!
Ha a fiad 2002ben tett be 1 millió forintot, abban az évben jól teljesített a pénztár, és van reálhozama.
ha te 2009ben tetted be ugyanazt az 1 milliót, akkor válság volt, szarul teljesített a pénztár, nincs reálhozam.
Mindkettőtöknek 1 milla van bent, mégis az egyikőtöknek van, a másiknak nincs reálhozama.
Érthető?
Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem ember nincs a földön aki tudja, hogy ki miért annyit kap, amennyit kap/vagy nem kap.
Jöhetnek mindenféle képletekkel, kimutatásokkal, azt mindenki másképp fogja értelmezni, és a bíróság meg véleményem szerint - mert ők lesznek hivatottak eldönteni az ügyet és nem a PSZAF!!!! - igazságügyi szakértőt fog kirendelni, aki meg persze független, pártatlan, elfogulatlan:))))) Harcos vagyok magam is, de ez olyan szembepisilős történetnek látszik, olyan megfoghatatlan. Ahogy már írtam is egyszer, kíváncsi lennék a felelősségre vonásokra is, hisz az adott befektetésekről valakinek/valakiknek dönteni kellett.
A PSZAF csak azt vizsgálja, hogy határidőben válaszoltak-e a panaszokra a pénztárak, ilyesmi, abban ő nem dönthet, hogy jól számolt-e a pénztár vagy sem. Az a bíróság hatásköre lesz. És a bírósági eljárás illetékköteles, vaj' aki(k) bíróságra mennek, milyen összeg után illetékelnek? Aztán ha a pénztár azt mondja, hogy valakinek pl. 100 ft jár, én meg azt mondom, hogy szerintem nem ennyi, hanem 150 ft, akkor én is ezt mire alapozom? Miért nem járhat akár 2000 Ft???? Szóval, lesz itt még (talán) vihar.
Az ING-nél vizsgálódik a PSZAF, mert sok költséget számoltak el a pénztártagoknál. Legutolsó információm szerint átlagosan 200 Ft/fő. Ami nem egy nagy tétel, de könyörgöm, több száz ezer tag után "csak" a 200 Ft???????
Kitartást Mindannyiunknak!
Üdv!
Nekem ma reggel, megjött az aranykortól otp-s számlára!
Páromnak, ing-től még semmi.
tudom egysem aki bukott.
Én az évgyürűknél voltam azok sem sehol,azért írtam a naplónak ,keressék meg őket.
Sziasztok!
Én ma reggel kaptam meg az alianztól
2006ban léptem be egy év munkaviszony után gyesre mentem és azóta is azon vagyok már második gyermekemmel és 12646ft-ot kaptam.Szerintem az annyira nem rossz.Ja és növekedésin voltam.
olvastam valahol,hogy nem avatkoznak bele.
Szúrópróba szerűen ellenőriznek.
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Aegon reálhozam!
- Allianz-os reálhozam károsultak:(
- OTP-től kapott már valaki reálhozamot?