Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Rántott töltött kellevél recept

Rántott töltött kellevél recept

Elkészítési idő 40 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rántott töltött kellevél hozzávalói:
8-10 db kelkáposztalevél,
1 doboz konzerv kukorica,
10 dkg főtt barna rizs,
1 db tojás
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa,
ízlés szerint fűszerek: őrölt színes bors, currypor, patikasó, ételízesítő
a sütéshez: étolaj


A Rántott töltött kellevél elkészítési módja:
A kellevelekről levágtam a kemény szárrészeket, majd sós vizes fürdőben pár percig előfőztem. A főtt rizst összekevertem a leszűrt kukoricával. Belekevertem a tojást és a fűszereket. A masszával megtöltöttem a kelleveleket (ahogy a palacsintát szoktuk, de a végeit begyűrjük). Ezután bepaníroztam a töltött kelleveleket a szokott módon. Majd közepesen forró étolajban, közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára sütöttem. Salátával vagy burgonya krokettel, és tartármártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A rántott töltött kellevél elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook