Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » "Rántott " (tojás nélkül) sajt hogyan készíthető? Ötletek? l fórum

"Rántott " (tojás nélkül) sajt hogyan készíthető? Ötletek? l (tudásbázis kérdés)

2010. dec. 28. 17:55
Csinálj sűrű palacsintatésztát,tojás nélkül,ez a liszt tej .Tedd előbb lisztbe,majd ebbe a masszába,majd liszt massza és morzsa.Szerintem nem fog kifolyni a sajt.
2010. dec. 28. 17:47
az indiaiak csicseriborsólisztet kevernek ki vízzel palacsintatészta sűrűségűre és azzal "paníroznak". még csak zöldségekkel próbáltam, azok nagyon fincsik lettek így
20. 9c8432d068 (válaszként erre: 17. - Mikokata)
2010. dec. 28. 17:41
Nagyon szívesen,örülök,ha segíthettem. :)
19. 9c8432d068 (válaszként erre: 15. - 04e95f637a)
2010. dec. 28. 17:40

Itt nem arról van szó,hogy ki milyen "szart" eszik meg a szavaiddal élve,hanem arról,hogy valamilyen okból eredőleg mit ehet meg.


A stílusod viszont elég "szar" és sértő.

2010. dec. 28. 17:32

Nem tudom, hogy miért szeretnéd kihagyni a tojást a panírból, de ha azért mert a tojássárgája zsíros, akkor egészen egyszerűen csak a fehérje részébe mártod be második elemként, a sárgája meg kuka. Legalábbis én így szoktam.


Ha nem ez az okod, akkor én passzolok. Bocsi de nem volt kedvem az előzményeket mind végigolvasni, abból lehet kiderült volna az ok :)

17. mikokata (válaszként erre: 8. - 9c8432d068)
2010. dec. 28. 17:01

Köszönöm Évi ! Igazán hasznos tanács.

Legközelebb egyenesen hozzád fordulok !


LÁNYOK Itt szeretném mindenkinek megköszönni a gyors segítséget,ötleteket !!!

16. mikokata (válaszként erre: 7. - 07c4794583)
2010. dec. 28. 16:56
Igen jól értelmezed . Lehet hogy nem fogalmaztam meg kelően a kérdést ?
15. 04e95f637a (válaszként erre: 10. - 9c8432d068)
2010. dec. 28. 16:51
Neked!Én nem eszek meg minden szart! :)))
14. 8625c5bd9b (válaszként erre: 6. - 04e95f637a)
2010. dec. 28. 16:44

Én ebben nem vagyok biztos, hiszen épp csak nedves lenne a cucc amit beleteszel, nem beleöntöd a vizet.

Ennyi erővel a tojástól is fröcsöghetne.

13. 8625c5bd9b (válaszként erre: 8. - 9c8432d068)
2010. dec. 28. 16:42
Akkor a tejes ötletem nem volt messze a valóságtól :-)
12. wencus
2010. dec. 28. 16:41
Szét lehet nézni még a vegás oldalakon is vannak olyan receptek amik sem tojást sem tejet nem tartalmaznak én is innen koppintottam a sárgaborsó lisztet, a fiam tojás allergiás. Van olyan tojás helyettesítő por is ami sem tejet sem tojást nem tartalmaz.
11. wencus (válaszként erre: 9. - 04e95f637a)
2010. dec. 28. 16:39
Bocsi de lehet, hogy allergiás rá.
10. 9c8432d068 (válaszként erre: 9. - 04e95f637a)
2010. dec. 28. 16:39

Bizony,hogy lesz íze tojás nélül is,mert nem a tojás adja az ízt.


Nyílván nem a 30 db tojásodra van szüksége,csak valami miatt talán nem ehet tojást.

2010. dec. 28. 16:36

Nah,elolvastam még egyszer!Vágooom!Tényleg hülye vagyok! :DD


tojás nélkül nem hiszem,hogy íze is lenne!:( Nekem van 30 db!Adjak?

2010. dec. 28. 16:36

Panírozás tojás nélkül



Ha azt gondoljuk, hogy jó bundás zöldség csak tojással panírozható, akkor az élet még tartogat meglepetéseket számunkra...



Elkészítés

Lisztet tejjel palacsintatésztához hasonló sűrűségűre keverünk, ebbe forgatjuk bele először a nem túl nagy méretűre vágott zöldségeket, vagy a sajtot. Fontos aranyszabály, hogy a zöldségeket sohasem szabad megsózni, mert levet engednek és sütés közben ledobják a panírt.



Zsemlemorzsába

forgatjuk, alaposan belenyomkodjuk, hogy egyformán fedje a felületét, majd újra a tésztába, és még egyszer a zsemlemorzsába forgatjuk. Sütés előtt 10 percet állni hagyjuk, hogy a panír megszilárduljon. Nem túl forró olajban pirosra sütjük. Ha sajtot sütünk, vizsgáljuk meg, hogy a panír összefüggően befedte-e a sajtot, sütés közben pedig óvatosan forgassuk, nehogy a panír megsérüljön és a sajt kifolyjon. A zöldségeket sütés után sózzuk


Forrás - [link]

2010. dec. 28. 16:35
sztm sajtot akar kirántani, de úgy akarja készíteni a panírt, hogy ne legyen benne tojás. én kukoricakeményítő-liszt-víz kombóval próbálkoznék
6. 04e95f637a (válaszként erre: 3. - 8625c5bd9b)
2010. dec. 28. 16:34
vízzel?Hát úgy fog fröcsögni az olaj,hogy szét égeti magát! :(
5. 04e95f637a (válaszként erre: 4. - 04e95f637a)
2010. dec. 28. 16:33
*olajban
4. 04e95f637a (válaszként erre: 1. - Mikokata)
2010. dec. 28. 16:33

Hát én ezt nem értem!Lehet én vagyok a hülye,de most mit akarsz főzni/sütni?Rántott sajtot,vagy rántottát tojás nélkül,vagy mit? :DD



A rántottsajtot dupla panírban(liszt,tojás,liszt,tojás,zs.morzsa),forró olajon,nagy lángon,mert különben kifolyik!

2010. dec. 28. 16:31

Gondolom bármi nedves cuccal elérheted, hogy odatapadjon a liszt/panírmorzsa :-)


Pl. víz vagy tej.....de még sohasem próbáltam, szóval csak elméletben gondolom.

2010. dec. 28. 16:30
Panírozni tojás helyett én sárgaborsó lisztet használok. Úgy, hogy a lisztet vízzel elkeverem tojás állagúra. Sajtot még nem paníroztam lehet, hogy az ki folyna.
2010. dec. 28. 16:27
"rántott " --tojás nélkül-- sajt .. hogyan készíthető? Ötletek? l

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook