Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rántott karfiolfasírt recept

Rántott karfiolfasírt recept

A Rántott karfiolfasírt hozzávalói:
1 fej karfiol
1 fej hagyma
zsír
tej
1 szikkadt zsemle
1 dl tejföl
1 tojás

bors

liszt
tojás
zsemlemorzsa

olaj


A Rántott karfiolfasírt elkészítési módja:
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, és 1 tojással. A karfiolt összetörjük, hozzákeverjük a masszához. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajban ropogósra sütjük. Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rántott karfiolfasírt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook