Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal recept

Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal recept

A Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal hozzávalói:
7 egész csirkecomb - legyen mind lehetőleg jobblábas 😁

4 tojás felverve, megsózva
liszt, zsemlemorzsa
kb. fél dl olaj


Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal 1.Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal 2.Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal 3.Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal 4.


A Rántott csirkecomb minimális zsiradékkal elkészítési módja:
A combokat a forgónál elvágom, (előtte, ha szükséges pár pillanatra forró vízbe mártom a végüket. és megszabadítom a sárga bocskortól), besózom, majd a szokásos módon panírozom. Ez nálam azt jelenti, hogy nem sietek vele: hagyok időt a lisztnek, a tojásnak és a morzsának is, pihenjenek eleget bennük a husik. Hét darabot a halogén sütő alacsony rácsára teszek, olajjal kicsit megkenem (legjobb lenne olajspriccelő, de nekem még nincs) és 180 fokon 25 percig sütöm. Megfordítom, a másik oldalukat is olajozom, és további 20-25 perc alatt készre sütöm; aztán jöhet a második forduló. (Lehet kevesebből is csinálni, de nekem nem éri meg egy adaggal koszolni.)

Esküdt ellensége vagyok az ilyen és hasonló konyhai csetreszeknek, de ezzel az idei (ismét) hőgutás nyáron kivételt tettem.


Kategória: Húsételek receptjei


A rántott csirkecomb minimális zsiradékkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook