Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Ránk telepedett az anyós fórum

Ránk telepedett az anyós (beszélgetés)

1 2 3 4 5
118. Mezei Virág (válaszként erre: 113. - 6496c360f6)
2016. szept. 16. 12:30
:D Te kis cseles!
117. Mezei Virág (válaszként erre: 110. - Kiskutty)
2016. szept. 16. 12:29

:(

Ez az időszak nem fog elmúlni, csak vérszemet kap, mert nem tanúsít senki ellenállást.

A te férjed még nem nőtt fel. Ő anya kicsi fia. Pedig már el kéne döntenie, ki is az ő családja. attól még az anyukája marad, de már nem ő az első. Ez a természet rendje! A gyerekeket el kell engedni.

Szóval ne hagyd, hogy a férjed várni akarjon, mert ha várunk, semmi sem történik. Lépni kell, beszéld rá!

Kis hasznosság:

[link]

[link]

116. Bekacomb (válaszként erre: 113. - 6496c360f6)
2016. szept. 16. 09:34
Végső esetben szerintem is ez lehet a megoldás.
115. 6496c360f6 (válaszként erre: 114. - 6496c360f6)
2016. szept. 16. 08:27
*közvetlen.
2016. szept. 16. 07:38
Ja! És nagyon fontos, hogy soha ne szidd az anyját szemtől pofába. Hogy bezzeg a te anyád ilyen meg olyan, mert a védelmére fog kelni és összevesztek. Te legyél a szegény áldozat, akit terrorban tartanak de ne szidd közvetve.
113. 6496c360f6 (válaszként erre: 111. - Kiskutty)
2016. szept. 16. 07:36
Az a helyzet, hogy igen, vele is gond van. Megpróbálhatnád esetleg vele megbeszélni ezt. Hogy téged ez kikészít. De ne dühösen beszélj, hanem mélységesen elkeseredve és dicsérve anyósod. Pl mondhatod, hogy nem bírod, hogy rátok van telepedve, belelát mindenbe, de utána azt is mond, hogy szereted és becsülöd őt, csak így már sok. Vagy, hogy nem szereted mikor beleszól, hogy mit hogy csinálj, de elismeted, hogy tapasztaltabb háziasszony, csak te szeretnéd a saját háztartásod vezetni. És közben elhullajthatsz egy-két könnycseppet is a nagy elkeseredésedben :D Nekem bevált. A lényeg, hogy úgy érezze, nem az anyja ellen beszélsz, csak a fészketeket véded. Hátha picit megértőbb lesz és a sarkára áll :)
112. csikil4ny (válaszként erre: 111. - Kiskutty)
2016. szept. 16. 01:17

Azt te tudod eldonteni, hogy mennyit vagy hajlando turni. Anyagilag egyedul tudod nevelni a gyermeket?

Az anyucipicifia egyetlen modon veheto ra, hogy dontson, ha sarokba szoritjak, viszont benne van a pakliban, hogy anyucit valasztja....

Igen, a paroddal is problemak vannak. Annak idejen amikor mellette dontottel sajnos nem vetted figyelembe, hogy anyuka iranyit. Most meg vagy megszokod, vagy megszoksz. :( Megoldodni maskepp csak anyos halalaval fog a helyzet, az meg elorelathatoan nem mostanaban lesz.

111. Kiskutty (válaszként erre: 109. - 6496c360f6)
2016. szept. 15. 23:01
De jó lenne :-) Bár ő az a típus, hogy szerintem akkor is jönne ha meg lenne ránk sèrtődve, ittlenne ugyanúgy több mint 8 órán át ès ostorozna minket csípős beszólásaival. Viszont párom nem tud az anyjával szemben a sarkára állni. Ha megjelenik anyós a színen (vagy telefonál vele)azonnal visszaváltozik gyámoltalan kisgyermekkè. A másik meg az, hogy ha anyós megsèrtődne miattam akkor párom összeveszne velem. Nem tudom meddig bírom ezt, de nèha már azt èrzem, hogy az igazi gond nem anyóssal, hamem párommal van...
110. Kiskutty (válaszként erre: 108. - Mezei Virág)
2016. szept. 15. 22:45
Teljesen igazad van, tudom. Ki kell magunkèrt állni. Úgy gondolom, ehhez párom is kellene, de ő cseppet sem tud az anyjával szemben határozott lenni. Szerinte várnunk kellene, hogy elmúljon ez az időszak. Meg azt mondja ne foglalkozzak azzal amit mond. Magyarám tűrjünk el mindent az anyjától. Attól tartok, ha èn nem engednèm be/elküldenèm stb. anyóst akkor a kapcsolatunk rámenne, mert párom biztosan nagyon összeveszne velem.Èn nagyon szeretnèk változtatni a helyzeten, de egyedül nem megy, párom is kellene hozzá.
2016. szept. 15. 12:18
Kit érdekel, ha megsértődik? Addig sem látjátok.
108. Mezei Virág (válaszként erre: 105. - Kiskutty)
2016. szept. 15. 10:42

Cseréléjetek zárat! Mindenhol. Nem vagytok képesek kiállni saját magatokért... Ne hagyjátok a fejetekre nőni. Nyugodtan sértődjön csak meg!

Ha meglep a látogatásával, vagy ne engedd be, vagy hagyd őt ott. Ha szórakoztatod, naná, hogy megint megy. Én is anyós vagyok, sőt nekem is van, de soha senkihez sem állítunk be meglepetésnek.Pedig kulcsunk is van.

A te anyósod magától sosem fog tisztességesen viselkedni, mert nem csak a fián, de a családján is uralkodni akar. Nem kell engedni. Én visszakérném a pénzt és vennék egy másik házat. Persze, lehet, hogy már hiába is kérnétek. Amivel csak lehet, visszaél, mert megengeditek neki. Ez a ti hibátok is! Változtassatok!!!

107. Kiskutty (válaszként erre: 101. - Norcuska 82)
2016. szept. 15. 07:08
Akkor sajnos nektek sem fenèkig tejfel az èlet.
106. Kiskutty (válaszként erre: 103. - Bekacomb)
2016. szept. 15. 07:07
Termèszetesen nincs róla semmi.
105. Kiskutty (válaszként erre: 102. - Csikil4ny)
2016. szept. 15. 07:06
Igazad is van, mi sem megyünk sehová úgy, hogy ne lenne előtte megbeszèlve. Anyósnak kulcsa van, csak úgy tudnánk nem beengedni, ha bennhagyjuk a kulcsot a zárban. A kapun viszont bejutna, mert kapukulcsa is van. Nagyon jól teszi öcsèd, hogy így nem áll neki semminek, sokkal megfontoltabb mint èn.
104. Kiskutty (válaszként erre: 100. - Syria)
2016. szept. 15. 07:00
Rettenetesen megsèrtődne. Sajnos az a típus, akinek ha kedvesen mondanánk bármit akkor is megsèrtődne. Èvekkel ezelőtt egy beszèlgetès alkalmával mondtam neki,hogy nekem rosszul esik a nyers modora, a beszólásai. Megsèrtődött ès elmondta, hogy neki ilyen a stílusa, nem tud másmilyen lenni. Engem ez elèggè bántott, főleg úgy, hogy láttam azèrt másokkal szembem tudott viselkedni csak velem nem.
103. Bekacomb (válaszként erre: 99. - Kiskutty)
2016. szept. 13. 13:12
Így azért kicsit más a leányzó fekvése. Ti nem csak úgy beköltöztetek, hanem adtatok neki pénzt. Gondolom, papír nincs róla. Mert kellene legyen.
102. csikil4ny (válaszként erre: 98. - Kiskutty)
2016. szept. 13. 13:11

Sajnos tévedtetek: a kezdetek kezdetén kellett volna rendezni a tulajdonviszonyokat. Nálunk amint írtam, apám nem meri kiengedni a gyeplőt a kezéből, olyannyira, hogy az öcsém építeni szeretne, de nem íratja rá a nekiszánt telket, mert akkor már nem lesz beleszólási lehetősége.... Így sakk-matt, mert az öcsém is pontosan tudja, hogy nem szabad így nekivágnia az építkezésnek. Kénytelen még gyűjtögetni, hogy vegyen egy másik telket. (Ez a telek ráadásul nagyon jó helyen van és nincs vita köztük, hogy haragból ne adná.)

Tényleg jó lenne hármasban leülni és megpróbálni megbeszélni vele, hogy nem mehet akármikor. Nem leszek népszerű, de nekem a nagynéném szokott hívatlanul megjelenni, így kénytelen vagyok következetesen nem beengedni. Én sem megyek senkihez bejelentkezés nélkül, mástól is elvárom.

2016. szept. 13. 13:01
Nálunk az após ilyen ...
100. syria (válaszként erre: 99. - Kiskutty)
2016. szept. 13. 12:59

De hát akkor a ház nem is tisztán az anyósodé!

Mi lenne, ha egyszerűen nem engednétek be a hívatlan vendéget? Eleinte biztos lenne nagy sértődés, de aztán csak a fejükhöz kapnának.

Vagy 1-2 óra óra múlva határozottan megköszönnéd a látogatást, s kitessékelnéd?

2016. szept. 12. 22:19
Úgy èrtem mikor anyós a lakást vette magának akkor nekiadtuk az addigi pènzt, úgy költöztünk ebbe a házba.
98. Kiskutty (válaszként erre: 95. - Syria)
2016. szept. 12. 22:17

Na jó igazából nem a ház a fő oka a dolognak, hanem a kiszolgáltatott helyzet. Egyèbkènt amikor anyós vette a házat (párom nevère) akkor nekiadtuk az addig megtakarított pènzünket. Kissè túlzsúfolt a ház ès nagyon sok olyan dolog van itt amit nem használunk, de nem merünk megválni tőle mert nem a miènk. Egyedül a lejárt szavatosságú èlelmiszereket mertem kidobni. Kissè gyűjtögető èletmódot folytathatott anyós mert rengeteg lejárt èlelmet találtam, köztük 27! ève lejárt teát, vagy 2001- ben lejárt fagyasztott zöldsèget.

Sok tervem volt, de elvetettem őket, ahogy írtad is nem èrdemes költeni rá.

Èn is jobban èreznèm magam egy komfort nèlküli lakásban,mint itt, ezt már páromnak is említettem. Nem èrzem itt otthon magam ès az a legrosszabb, hogy sosem tudhatom párom melyik rokona mikor állít be, vagy hogy meddig marad...

97. Kiskutty (válaszként erre: 94. - C73db520ef)
2016. szept. 12. 21:52
Bizonyára van benne igazság, ès a látogatások csak rátesznek egy lapáttal.
2016. szept. 12. 09:37

Orulj, hogy ingyen lakhatsz - a maseban.

Esetleg egy teljesen idegennek is fizethetsz melyen a zsebbe nyulva.

Azert egy kicsit lehet othonosabba tenni.

95. syria (válaszként erre: 92. - Kiskutty)
2016. szept. 12. 09:23

Marhaság ettől rosszkedvűnek lenni.

Annak idején az önálló életemet nagyanyám öreg, összkomfort nélkül házában kezdtem régi bútorok között.

Eszembe nem jutott utálni, örültem a lehetőségnek. Amennyire lehetett, kevés pénzből kicsinosítottuk, s nagyon jól éreztem magamat közöttük. Örültem, hogy nem kell lakbért fizetni, s tehetünk félre saját otthonra. A férjem családja meg is szólt, mert nem voltam hajlandó pl. beépített mosogatóra költeni (bojler is kellett volna hozzá, mert a melegvíz teatűzhelyen, vagy fürdőhengerben készült), kiválóan mosogattam vájdlingokban.

Tény: olyan értelemben nem tekintettem otthonomnak, hogy tudtam, nem az enyém, nem végleges megoldás, de az előnyök miatt jópofát vágtam hozzá.

Itt nem a házzal van a baj, hanem a hozzáállásoddal - ne felejtsd: divat a retro! :) - , na meg a kezelhetetlen anyósoddal.

Ne akarj költeni egy olyan ház berendezésére, amelynek a tulajdonviszonyai finoman szólva is rendezetlenek!

94. c73db520ef (válaszként erre: 89. - Kiskutty)
2016. szept. 10. 04:54
Ez az egyik oka a rossz kozerzetednek; a tobbi meg kovetkezik raadaskent.
93. csikil4ny (válaszként erre: 89. - Kiskutty)
2016. szept. 10. 01:12
Ezt beszeld meg a ferjeddel. Legalabb tudd, hogy mit szol hozza. Valamit lepni kell, hiaba varod, magatol nem fog megoldodni.
92. Kiskutty (válaszként erre: 87. - Csikil4ny)
2016. szept. 9. 23:34
Igen közrejátszik. Èn sem èrzem ezt az enyèmnek, csak sajnos ez az egèsz házra igaz. Ráadásul rengeteg minden van itt, amitől megszabadulnèk, mert nem tetszik, vagy mert nagyon règi. Sajnos esèlyünk sem volt, hogy mi bútorozzuk be mert rengeteg itt a bútor.
91. Kiskutty (válaszként erre: 86. - Éva1951)
2016. szept. 9. 23:27

Igazad van az önuralom nagyon fontos, szinte minden helyzetben az èlet minden területèn. Sajnos ez nem mindenkinek megy. Köszönöm a biztatást, ez is jó ötlet, hogy többször kell elmondani neki dolgokat. Jó lenne ha elgondolkodna a dolgokon, de a legjobb az lenne, ha bele tudná magát kèpzelni a helyembe ès aszerint cselekedne/viselkedne.Nem is tudom mit tett volna ha az ő anyósa csinálta ez volna Ővele.

Köszönöm a hozzászólást :-)

90. Kiskutty (válaszként erre: 83. - 6496c360f6)
2016. szept. 9. 23:18
Nagyon jó lenne, ha megismerne valakit, de ő sajnos kijelentette, hogy nem fog mèg egyszer senkihez alkalmazkodni. Pedig nagyon jót tenne neki szerintem ès nem csak a mi szemszögünkből hanem az övèből is. Az embernek szüksège van társra, ő elèggè fiatal volt, fia viszont már felnőttkorú amikor a fèrje meghalt. Úgy gondolom egy társ egyben legjobb barát is, aki nagyon közel áll az emberhez ès mindig ott vannak egymásnak. Ez az ő èletèben lassan 10 ève nincs jelen, valamint egyáltalán nincs fizikai kontaktus az èletèben( simogatás, ölelkezès), szerintem ez fontos. Szinte látom magam előtt, hogy hogy kivirulna ès milyen boldog lenne, ha lenne valakije.
89. Kiskutty (válaszként erre: 82. - C73db520ef)
2016. szept. 9. 23:04

Van igazság abban amit írtál. Nem èrzem itt jól magam, nem is tekintem otthonomnak. Nagyon buta vagyok, hogy ide visszajöttem...

Èn örülnèk, ha anyós ki akarná adni bèrletbe, mert akkor bizosan elmennènk innen, akár egy albèrletbe is.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook