Ramen... recept

A Ramen... hozzávalói:
0,5 dl víz
2 db leveskocka
ezek helyett használhatunk nyugodtan húslevest is
10- 20 dkg csirkemell
ízlés szerint zöldségek pl.
sárgarépa, hagyma, kukorica, borsó, gomba stb....
ramen tészta (bevásárló központokban a Smack instant tészta jól ehlyettesíti...)

gyömbér
mogyoróolaj
szójaszósz
chili paprika (Erős Pista)
tojás


A Ramen... elkészítési módja:
Először mindent csíkokra felszeleteltem és a leveskockákból csináltam egy levest, ebbe raktam még egy kis gyömbért. Felraktam egy másik főzővizet is a tojásnak. A tojást mindenki olyanra főzze amilyenre ő szereti. Elő vettem egy Wok- ot abba bele öntöttem a mogyoróolajat. Ebben meg pirítottam a csirkemellet, majd hozzáadtam a sárgarépát a hagymát és a borsót és az Erős Pistát. (Gombát nem raktam bele mivel nem szeretem, de ha valaki szereti bele teheti nyugodtan ,csak arra kell figyelni, hogy levet ereszt a gomba.) Mikor már a sárgarépa kezd megpuhulni akkor lehet felrakni egy edénybe vizet a tésztának főni. Mire a tészta meg fő addigra kell készen lennie a többi alapanyagnak is, ez kb 5 perc. Ha meg van minden akkor vegyünk elő egy tányért rakjuk bele a tésztát, a ragut és öntsük fel a levessel, majd a végén rakjuk bele a félbe vágott tojást is. Jó étvágyat mindenkinek hozzá.

Ez kínai tojásos tészta, minden kínai boltban kapható, hullámos és téglalap alakúra van szárítva.
Japánban az arány 1 liter tésztához kb. 0,5dl egyéb.

Ha valaki megszállot ramen rajongó, attól előre is elnézést kérek, ha nem úgy csináltam a rament ahogy kellett volna... 3 napi kutató munka, egy napi bevásárló körút volt mire meg lett, és nagyon örültem neki, hogy eltudtam készíteni...


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A ramen... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook