Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rámás pogácsa recept

Rámás pogácsa recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rámás pogácsa hozzávalói:
4 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 dkg zsír vagy olaj
2 dkg mazsola


A Rámás pogácsa elkészítési módja:
A tojást habosra keverjük a cukorral,beleszitáljuk a lisztet,jól összedolgozzuk. Zsírozott,lisztezett sütőlemezre kávéskanállal egyforma,féldiónyi halmokat szaggatunk. Mindegyik közepébe egy-egy mazsolát teszünk. Langyos helyre tesszük, s egy éjszakán át szárítjuk. A hosszabb pihentetés alatt a teteje megszárad. Előmelegített sütőben ,egyenletes tűznél 10 perc alatt kisütjük. Amikor a tészta felmelegszik,tetején bevonatszerű cukorráma leletkezik.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rámás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook