Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakottkáposzta recept

Rakottkáposzta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rakottkáposzta hozzávalói:
30dkg házi jellegű sonka apró kockára vágva
50dkgszálasra vágott édeskáposzta
1evőkanál darált édespaprika
1mokkáskanál bors
csipetnyi szegfübors
késhegynxyi szegfüszeg
só izlés szerint,mer asonka sós
egy csészényi elsőosztályu rízs
f
ej hagyma kisütve egy kanál zsirban +egy cikk fokhagyma is és fél liter paradicsomlé


A Rakottkáposzta elkészítési módja:
Lehetőleg vasfazékban ,a,rizst,sonkakockákat,füszereket össszekeverjük. Rétegesen ,lerakjuk.,felülre is káposztát teszünk. Kis tányérral lenyomjuk és annyi forró vizzel öntjük fe,hogy ellepje. Majd 10 perc után felöntjük kb félliter paradicsomlével. Puhára főzzük.

A paradicsom hozzáadása után ,még jobb ha sütőben lassan sütjük.. Aki szereti tejföllt tehet rá fogyasztáskor..Laktató,magyaros étel..


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. okt. 11. 16:22
A rakottkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook