Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott zöldbab húsgolyókkal recept

Rakott zöldbab húsgolyókkal recept

A Rakott zöldbab húsgolyókkal hozzávalói:
1 kg zöldbab
5-6 db burgonya
4,5 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
fokhagymás bors
őrölt feketebors
2 db tojás
zsemlemorzsa

olaj
A húsgolyókhoz:
60 dkg darált hús (sertéscomb)
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 db tojás
1 db hagyma
6 gerezd fokhagyma
korianderlevél
bazsalikom
őrölt bors
őrölt chili
őrölt kömény



A Rakott zöldbab húsgolyókkal elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben megfőzöm. A burgonyát meghámozom, felkarikázom, és azt is sós vízben megfőzöm. Egy hőálló tálat kiolajozok, ebbe rétegezem a zöldbabot és a burgonyát, 3 réteget szórok egymásra, a tetejére zöldbab kerüljön. A rétegeket meghintem sóval és borsokkal. A nagy doboz tejfölt elkeverem a tojásokkal és a reszelt sajttal, és ezt ráöntöm a zöldbab tetejére úgy, hogy szépen befedje az egészet. A tetejét meghintem nagyobb szemű zsemlemorzsával, és előmelegített 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöm. Ezután kiveszem, és hagyom állni egy kicsit, mielőtt felszeletelem. A húsgolyóhoz egy nagy tálba reszelem a hagymákat, hozzáadom a darált húst és a többi hozzávalót. Fűszerezem ízlés szerint. Apró golyókat formázok belőle, zsemlemorzsába forgatom, és olajban kisütöm. Olyasmi, mint a fasírt, de más a fűszerezése és kevés (1 evőkanál) zsemlemorzsa van csak benne.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott zöldbab húsgolyókkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook