Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rakott zöldbab hozzávalói:
80 dkg lapocka
1 kg zöldbab
2 főzőtasakos rizs
2 dl tejföl /12%/
1 közepes fej hagyma 2 gerezd fokhagyma
1 kanál mangalica zsír
só, őrölt bors, 1 tk piros paprika, 1 ek olíva olaj, reszelt sajt.


Rakott zöldbab

A Rakott zöldbab elkészítési módja:
A zöldbabot megtisztítom, apróra vágom, megmosom, és enyhe sós vízben megfőzöm.

A rizst is megfőzöm, enyhén sós vízben.

A lapockából hagyományos módon pörköltet főzök, majd apró lyukú darálón, ledarálom.

Amikor minden megfőtt, sütőpapírral bélelt tepsibe rétegezem, közbe bekapcsolom a sütőt 250 fokra. Amikor az alapanyagokat leraktam meglocsolom tejföllel, ebbe teszek 1 tk pirospaprikát, 1 kanál olíva olajat, jól összekeverem, és beborítom a finomságot!

A sütőt 200 fokra állítom, és légkeveréssel 20 perc alatt készre sül a zöldbab, én reszelt sajttal is megszórom, és ettől még finomabb lesz.

Jó étvágyat!


A sütési időt nem adtam hozzá.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 30. 18:22
A rakott zöldbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook