Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rakott torta befőttel recept

Rakott torta befőttel recept

A Rakott torta befőttel hozzávalói:
6 tojás,
35 dkg kristálycukor,
2 dl étolaj,
2 dl meleg víz,
35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál kakaó,
1-1 puncs- és vanília pudingpor,
4 dl tej,
3-3 evőkanál cukor,
1 üveg felezett őszibarackbefőtt,
1 üveg meggybefőtt kimagozva,
20 dkg mogyoró


A Rakott torta befőttel elkészítési módja:
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. Apránként hozzáadjuk az olajat, majd a meleg vizet, felváltva a sütőporos liszttel. Végül a tojások kemény habját forgatjuk bele. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a felét. Másik felébe belekeverjük a kakaót és ráöntjük s sárgára. Villával összekeverjük. Megsütjük. Ha kihűlt, kis kockákra vágjuk. Kapcsos tortaformába rakjuk a tészta felét, arra rákenjük az őszbarackot, a durvára tört mogyoró felét és a meleg puncspudingot. A maradék tészta, meggy, mogyoró következik. Befedjük a vaníliapudinggal. Kihűtjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott torta befőttel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook