Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Rakott "szejtán" recept

Rakott "szejtán" recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rakott "szejtán" hozzávalói:
- 2 csomag szejtán (fokhagymás)
- 2 dl teljes örlésű rizsliszt
- 1 ek őrölt pirospaprika
- 2 db lilahagyma - szeletelve
- 4 db cukkini / csicsóka szeletelve
- 2 db paprika szeletelve
- 2 tk morzsolt majoránna
- 1 tk morzsolt borsfű
- 1 db zöldségkocka (sómentes)
- 2 ek TAMARI
- 1 dl rizstej / növényi tejszín
- némi olíva olaj


A Rakott "szejtán" elkészítési módja:
- Egy sütö edényt vékonyan kikenünk olajjal. - A rizslisztből és paprikából paprikás-lisztet készítünk, amiben vékonyan meghempergetjük a szejtán kockákat. - A rizstejből, zöldségkockából, TAMARIból, a maradék paprikás-lisztből öntetet készítünk. - A tepsi aljára paprikás-lisztes szejtánok kerülnek, majd a hagyma, paprika szeletek, és meghintjük majoránnával, borsfűvel. - Újabb sorba jönnek a cukkini szeletek, ezt is meghintjük majoránnával, borsfűvel. - A tetejére ismét paprikás-lisztbe forgatott szejtán kockák kerülnek, majd ráöntjük az elkészített öntetet. - Előmelegített sütőben, fóliával lefedve, kiméletesen kb. 30 perc alatt kész is van.

- Amíg ehetőre hűl - az évszaknak megfelelő saláta, zöldség elfogyasztása után - jázmin rizs körettel remek vacsora.


Kategória: Reform ételek receptjei


A rakott "szejtán" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook