Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott mexikói zöldség recept

Rakott mexikói zöldség recept

A Rakott mexikói zöldség hozzávalói:
1 kg mexikói zöldségkeverék
1/2 kg darált hús
főtt rizs
fűszerek

Besamelhez:
3-4 evőkanál liszt
2 dl főzőtejszín
őrölt szerecsendió

reszelt sajt ízlés szerint


Rakott mexikói zöldség

A Rakott mexikói zöldség elkészítési módja:
A rizst szokás szerint elkészítjük, a darált húst kevés olajon megpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd kis vizet hozzátéve, 15-20 percig főzzük. A zöldségkeveréket is előfőzzük pár percig, majd hűlni hagyjuk az egészet. Közben egy mélyebb tepsit kizsírozunk, zsemlemorzsával meghintünk és a kihűlt alapanyagokat sorba tesszük bele, amíg el nem fogy. Alulra szoktam egy sor vékonyra szelt krumplit tenni, de nem fontos, elhagyható. Közben a besamelt elkészítjük, és ráöntjük a tepsi tartalmára. Reszelt sajttal jó vastagon megszórjuk, és megsütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott mexikói zöldség elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook