Rakott linzer recept

A Rakott linzer hozzávalói:
Tészta:

5 dkg darált mandula
5 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg vaj
1/2 citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt fahéj


A Rakott linzer elkészítési módja:
Töltelék: 10 dkg darált dió 5 dkg cukor 1 van.cukor 1 kanál rum 1 dl tejszín kemény habbá verve

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk,vékony, téglalap formára nyújtjuk.Sütőlemezen,sütőpapírral gyenge tűznél lassan megsütjük.
Még melegen keresztben kettévágjuk, s az egyik felét kockákra vágjuk.
A töltelék összetevőit elkeverjük, a felvert tejszínt utoljára adjuk hozzá, óvatosan.
Az egészben maradt lapot megkenjük,tetejét kirakjuk a kockalapokkal,egymás mellé illesztve.
Az illesztés mentén felvágjuk a megkent alsó lapot is.
Tetejét van.cukorral hintjük meg.
Az alsó lapot nagyon éles késsel vágjuk fel, mert könnyen töredezhet!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott linzer elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook