Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rakott karfiolhoz kérnék tippeket. Ti hogy csináljátok? fórum

Rakott karfiolhoz kérnék tippeket. Ti hogy csináljátok? (tudásbázis kérdés)


2010. jún. 16. 01:26

én a karfiolt megtisztítom, tózsáira szedem, és sós vízben megfőzöm.

Közben hagymát aprítok, dinsztelem, és rádobom a darált husit, amit sózok, borsozok (esetleg 1 kevés vegeta), és készre párolom a saját levén fedő alatt (a végén a levének nagy részét elpárolom). Ezzel egyidejűleg sós vízben főzök ki rizst (ízlés szerinti mennyiséget). Ha kész a husi is, és a rizs is, akkor öszzekeverem, és jénai tálba elkezdem rétegezni:

1 sor karfiol

1 sor rizses husi

és befejezésül a tetejére 1 sor karfiol

Ha megvannak a rétegek, a tetejére teszek evőkanállal, vagy fakanállal néhány kupac margarint szépen elosztva, és ezután fedem be jó alaposan, és vastagon tejföllel az egészet! Aztán szépen készre sütöm.

A margarint azért teszem rá, mert az ahogy olvad, összesüti az ízeket, és nem lesz száraz sem az ételem. Rakottkrumplira is mindig teszek, és isteni lesz tőle! Van, aki kis vízet önt alá, de az számomra kiveszi az ízt belőle, nem pedig hozzáad.

10. ronka
2010. jún. 16. 00:40

A karfiolt rózsáira szedve megfőzöm kicsit sós vízben,kihűtöm,bepanírozom(liszt,tojás,morzsa)kiránt

om.Jénait kivajazok,tejföllel sajtal rétegezem a karfiolt.Forró sütőben kb 20 percig összesütöm

2010. jan. 17. 19:59
Vegetáriánus karfiol: a karfiolt egyben 3/4 részben megfőzöm, lecsurgatom. A sütőedényt átkenem olajjal és megszórom morzsával és bele a nagy darabokra szétszedett rózsákat. Pici só és bors rá, a tetejére még morzsa és egy nagy adag tejföl. Másnap is jó, nem kell kenyér sem hozzá.
2010. jan. 17. 19:55
A kistepsit beolajozom: a félig nyers karfiolból egy sor, tetejére fűszeres darált hús(pulyka v. sertés),kicsi tejföl, újra karfiol, megszórni pici sóval, és egy nagy adag tejföl a tetejére, amibe keverek még egy kicsi olajat. Másnap is szuper. Az olajat sütés után leöntöm.
2009. máj. 29. 22:23

Csirkehussal rakott karfiol

A karfiolt rozsaira szedem megmosom, es befuszerezem/vegeta, bors/ Beleteszem egy jenai talba,es a kicsontozott,befuszerezett szeletekre vagott csirkemellett, vagy kicsontozott csirkecombot ra rakom, a husra rakok meg sajtot, es a tetejere ismet karfiolt teszek. Leontom kokusztejjel,es be a sutobe. Akkor lesz jo, amikor mar a kokusztej elfott rola.Kokusztej keszites;A tejbe aztasd bele, a kokuszreszeleket,es 1 napig hagyd a hutobe, utanna szurd le, es kesz a kokusztej.

2009. máj. 29. 18:42

Babbal rakott karfiol


Hozzávalók: kb 1 kg karfiol (tisztán)

2 doboz babkonzerv

20 dkg rizs (vagy 2 db tasakos rizs)

vöröshagyma (1 nagy fej)

fokhagyma (4-5 gerezd)

bors

majoranna

bazsalikom (elhagyható)

oregáno (elhagyható)

olaj (zsír)

2 evőkanál paradicsompüré

tejföl (amennyit nem sajnálsz rá,1 vagy 2 kis pohár)

reszelt sajt

Elkészítés: A tisztított karfiolt rózsáira szedni,sós vízben kb.2-3 percet forralni,utána leszűrni.

A hagymát vékonyra felszelni,zsiradékban megpárolni,hozzáadni a az áttört fokhagymát,a levétől lecsurgatott babot,par.pürét,fűszereket.Szükség szerint kevés vizet lehet aláönteni,és állandóan kevergetve 5-10 percet párolni.

Közben a rizst is puhára főzzük sós vízben.


Egy sütőedényt kikenni vajjal vagy olajjal, elteríteni benne a karfiol felét,arra ráteríteni a megfőtt rizst,majd a babos massza következik.

(esetleg még a rizst is meg lehet gyengén szórni a fűszerekből)

A bab tetejét jól megkenni tejföllel,utána pedig ráteríteni a maradék karfiolt.

A karfiol tetejét ismét megkenni tejföllel,és megszórni a reszelt sajttal.

200 fokon addig sütöm,míg szép rózsaszín lesz a teteje.

2009. márc. 20. 15:11

A karfiolt sós vízben előfőzöm félpuhára-mirelitet nem kell-majd lecsepegtetem.Egy fej hagymát apróra vágva megpárolok,vége felé belenyomok 2-3 gerezd fokhagymát,ráteszem a darálthúst,fehéredésig pirítom,megszórom 1 kanál pirospaprikával,pici vizet aláöntve puhára párolom,sóval,borssal,pici majoránnával fűszerezem,majd azonos mennyiségű párolt rizssel és 1 tojással összekeverem.A tálat kivajazom,zsemlemorzsával beszórom,karfiol felét beleterítem,rá a húsos ragu,maradék karfiollal betakarom.Nagy tejfölt összekeverek pici sóval,borssal,1 tojással és ráöntöm.Mehet rá sajt is,ízlés dolga.Alacsony hőfokon 20 percet sütöm,majd megpirítom picit a tetejét.

Lehet úgy is,hogy a rizst terítem külön a karfiolra,arra a ragut és a többi karfiolt.

4. kriszti71 (válaszként erre: 2. - Kattyus)
2009. márc. 20. 15:10
Hú,nyami-nyami ettől nagyon éhes lettem biztos nagyon finom így,ki is fogom próbálni!!!!
2009. márc. 20. 15:07

Előfőzöm a karfiolrózsákat.

Kimargarinozok egy jénait,bele 1 sor karfiol,rá tejföl,rá fött tojás karika,rá tejföl,rá füstölt kolbász,rá karfiol,rá tejföl,rá reszeltsajt.Sütőbe dugom,pirosra sütöm.

2009. márc. 20. 14:56
Előfőzöm a karfiol-rózsákat. Darált húsból pörköltet főzök. Közben párolok rizst. Ha a rizs is meg a pörkölt is kész,lehűtöm, összekavarom, ütök rá 1 tojást. Tűzálló tálat kikenek margarinnal. Fele karfiolt beleteríte, rá a húsos rizst, rá a maradék karfiolt. 1 nagy doboz tejfölt ráöntök. Sütőben összesütöm.
2009. márc. 20. 14:52
Rakott karfiolhoz kérnék tippeket. Ti hogy csináljátok?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook