Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott Karfiol pipihusival sajtos zöldségágyon recept

Rakott Karfiol pipihusival sajtos zöldségágyon recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rakott Karfiol pipihusival sajtos zöldségágyon hozzávalói:
mirelit zöldség (francia sali alap vagy mexikói)
egy közepes karfiol
1 csirke mell
30-40deka sajt
kis főzőtejszín
bacon
olaj


A Rakott Karfiol pipihusival sajtos zöldségágyon elkészítési módja:
A karfiolt rózsákra bontjuk és megfőzzük félig, ugyanígy a mirelit zöldségeket is (ezeket teljesen főzzük meg). A csirke mellét szeleteljük és sózzuk,fűszerezzük ízlés szerint (én horváth rozi ropogós sült csirke fűszerkeverékkel kentem a husikat meg). Jénait vagy tepsit bekenjük olajjal, (kevés legyen)vagy zsírral...és elkezdjük pakolgatni a husikat,karfiolokat és bacont, közben sajtot teszünk rájuk, rászórjuk a zöldség köret felét, megint husi-karfiol-sajtocskák és bacon, a maradék zöldségköret és a tetejére öntjük a felrázott tejszínt,majd a maradék sajtot lereszelve rászórjuk! Be a sütőbe és mikor a sajt megpirult kész is a finomság :) Jó étvágyat!

Lehet még több zöldség is bele, pl. brokkoli és patiszon! Kis rizzsel is fel lehet dobni, úgy már nagyon laktató...
A sajtot meg ízlés szerint...én nagyon sajtosra csináltam..szinte mindenre tettem egy szelet sajtot!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott karfiol pipihusival sajtos zöldségágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook