Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel recept

Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel recept

A Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel hozzávalói:
50 dkg csirkehús
1/2 bögre köles
2 db karalábé
1 db kígyóuborka
1 tk borsikafű
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
3 db lilahagyma
1 tk bazsalikom
4 ek olíva olaj
4 dl tejszín
2 db tojás
1 ek keményítő
5 dkg sajt



A Rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel elkészítési módja:
A csirkehús lehet comb-, vagy mellfilé, amit kisebb darabokra szeletelek. A kölest dupla mennyiségű enyhén sós vízzel megfőzöm, mint a rizst. A karalábét és uborkát kis kockákra vágom, a répákat felszeletelem, a lilahagymát szálasra vágom. Egy hőálló tálat, vagy tepsit kivajazok és megszórom zsemlemorzsával. Egy wokban, vagy magas falú serpenyőben 2 ek olajat forrósítok és erős tűzön megpirítom rajta a karalábét, majd a vége előtt hozzáadom az uborkát, megszórom borsikafűvel, megsózom és 5 percig együtt pirítom. Ha kész összekeverem a párolt kölessel és a felét a hőálló tálba öntöm. Újabb olajat forrósítok a wokban, beleöntöm a répákat és szintén erős tűzön roppanósra pirítom, majd hozzáadom a csirkehúst, megszórom bazsalikommal és a hús fehéredéséig pirítom, végül rádobom a hagymát, megsózom és 5 percig együtt pirítom. Miután elkészült, beleöntöm a hőálló tálba elsimítom a tetejét, majd ráöntöm a tejszín, tojás és keményítő keverékének felét. A végén befedem a köleses keverékkel, ráöntöm a maradék tejszínes szószt. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütöm, majd megszórom reszelt sajttal és pirosra sütöm a tetejét.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott karalábé csirkehússal, zöldségekkel és kölessel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook