Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rakott húsos karfiol és cukkini recept

Rakott húsos karfiol és cukkini recept

A Rakott húsos karfiol és cukkini hozzávalói:
1 kg darált hús,
1 nagy fej karfiol,
2 darab cukkini,
1 bögre rizs,
1 nagy doboz tejföl,
1 fej hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
ételízesítő,
só, bors.

ízlés szerint: bazsalikom, majoranna, kakukkfű


A Rakott húsos karfiol és cukkini elkészítési módja:
A darált húsból pörköltet készítünk, fokhagymával és borssal ízesítjük (hosszabb levet hagyunk, hogy szaftos legyen az ételünk). A karfiolt enyhén vegetás vízben előfőzzük, de csak roppanósra. A cukkinit megmossuk, uborkareszelőn kissé vastagabb karikákat vágunk belőle, majd egy kevés olajon 1 kisebb fej apróra vágott hagymával szintén roppanósra sütjük, ételízesítőt szórhatunk rá egy keveset. Hagyományos módon rizst készítünk. Alulra kerül a pörkölt, majd a rizs következik, zöldségek, tejföl. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére tejfölt teszünk. Közepesnél kissé erősebb lángon sütjük, hogy ne száradjon ki az ételünk. Aki sajtosan szereti, az a sütés végén sajtot reszeljen rá, és jól pirítsa a tetejére.


Kategória: Húsételek receptjei


A rakott húsos karfiol és cukkini elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook