Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott édesburgonya darált hússal, feta sajttal recept

Rakott édesburgonya darált hússal, feta sajttal recept

Elkészítési idő 50 perc

A Rakott édesburgonya darált hússal, feta sajttal hozzávalói:
1 kg édesburgonya
2 ek. oregáno
2. ek. sűrített paradicsom
500 g darált hús
200 ml tejszín
250 g feta sajt
150 g reszelt mozzarella
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
só, bors


A Rakott édesburgonya darált hússal, feta sajttal elkészítési módja:
Az édesburgonyát meghámozzuk, egészben megfőzzük. Serpenyőben kevés olajon összepirítjuk a kockákra vágott hagymát, fokhagymát, darált húst, oregánót, majd a végén mehet bele a sűrített paradicsom is, ha már a hús átsült. Összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ha a krumpli megfőtt, felkarikázzuk. Egy sütőformába kanalazzuk a fele húst, erre a fele karikákra vágott burgonyát, majd a fele fetát is rámorzsoljuk. Ezt még egyszer megismételjük, a tetejére reszelt sajtot teszünk, majd a legvégén ráöntjük a tejszínt. 200 fokos sütőben, fél óra alatt ropogósra sül.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott édesburgonya darált hússal, feta sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook