Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rakott diós metélt recept

Rakott diós metélt recept

A Rakott diós metélt hozzávalói:
30 dkg vékonymetélt
15 dkg darált dió
8-10 dkg porcukor
3 dkg vaj
A tetejére:
3 tojásfehérje
3 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál porcukor
csipet só


A Rakott diós metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzöm, majd ha leszűrtem,átkeverem olvasztott vajjal, majd a porcukros darált dióval. Az egészet beleöntöm egy tűzálló tálba. A tojásfehérjékből kemény habot verek, hozzáadom a porcukrot és a lekvárt, és rövid ideig ezzel is verem még.HA kész, a tészta tetejére simítom. Előmelegített, forró sütőben aranysárgára sütöm.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rakott diós metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook