Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott csirkemellfilé karfiollal recept

Rakott csirkemellfilé karfiollal recept

Elkészítési idő 60 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rakott csirkemellfilé karfiollal hozzávalói:
1 db csontos csirkemell
1,5 kg karfiol
1 marék rizs
1 nagy poharas tejföl(12%-os)
5 dkg sajt

bors
majoranna
rozmaring
fokhagyma 4 gerezd

olaj(kókusz)


A Rakott csirkemellfilé karfiollal elkészítési módja:
1.Csirkemellet kifilézzük,kicsit kiklopfoljuk majd befűszerezzük fokhagymával,borssal, sóval, majorannával majd pici olajon megpirítjuk mindkét oldalukat 2-3 percig. Rizst megpároljuk. Karfiol rózsáira szedjük, majd kis vízben megpároljuk kb 15 perc alatt. Tepsiben lerakjuk a karfiol felét, majd rá a rizs, majd megint karfiol végül a csirkemellfilék, a tetejére ráborítjuk a tejfölt és ráreszeljük a sajtot.Kb fél óráig sütjük 180C-on, vagy addig amíg a csirkemellfilék mepirulnak.Könnyű étel! Tejfölös, fokhagymás uborkasalátával tálaljuk.

Megjegyzés:csirkemellfilét lehet a sorok közé is rakni, de legyenek felül is!

Ne dobjuk ki a csirkemellcsontot, levesbe finom!


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott csirkemellfilé karfiollal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook