Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott brokkoli recept

Rakott brokkoli recept

Elkészítési idő 85 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Rakott brokkoli hozzávalói:
A húsos alaphoz:
250 g darált sertéshús
1/2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek. kacsazsír
0,75 dl fehérbor
1/2 tk. só
Őrölt bors ízlés szerint
1/8 tk. őrölt ánizs vagy édeskömény mag
1 tk. oregánó
1 ek. útifű maghéj
A hagymás gombához
500 g gomba
1 fej hagyma
2 ek. kacsazsír
1 tk. só
Őrölt bors ízlés szerint
A rakott brokkolihoz:
500 g brokkkoli
10 dkg kemény sajt (ementáli vagy parmezán)
1-2 csipet só


A Rakott brokkoli elkészítési módja:
Első lépésben melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A hagymás gombához piríts meg üvegesre egy fej apróra vágott hagymát 2 evőkanál kacsazsírban egy nagy serpenyőben, közepes lángon. Add hozzá a gombát és tekerd fel a lángot a legmagasabbra. Ritkán megkeverve vagy rázva pirítsd a gombát addig, amíg a leve teljesen elpárolog, és enyhén megpirul. Sózd 1 tk. sóval, és borsozd ízélsed szerint. A darált húsos alaphoz 1/2 fej apróra vágott hagymát piríts 3-4 percig 1 ek. kacsazsíron. Add hozzá az 1 gerezd apróra vágott fokhagymát, pirítsd 1 percig. Add hozzá a 250g darált sertéshúst, és pirítsd 6-7 percig. Öntsd fel 0,75 dl fehérborral, főzd 4-5 percig. Fűszerezd 1/2 tk. sóval, borssal, 1/8 tk. őrölt ánizzsal vagy édesköménnyel, 1 tk. szárított oregánóval. Öntsd fel 1,5 dl vízzel, és főzd addig, amíg zsírjára nem sül. Az elkészített húsos alaphoz adj 1 ek. útifű maghéjat, ez fogja besűríteni. öntsd fel és keverd el 1 dl vízzel. 2 percig főzd, amíg besűrűsödik. Add a húshoz a hagymás gombát, keverd át és 1 perc alatt pirítsd át. Következő lépésben blansírozd az 500 g brokkolit. Ehhez szedd rózsáira, és tedd forrásban lévő vízbe. Egy percig legyen ott, utána szűrd le, és tedd hideg vízbe, hogy ne főjön tovább. Egy tűzálló tál aljára terítsd le a húsos-gombás ragut. Oszlasd el rajta egyenletesen a lecsöpögtetett brokkolit. Sózd meg 1-2 csipet sóval. Szórd meg 10 dkg reszelt kemény sajttal (ementáli). Tedd be a sütőbe, és 25-30 perc alatt süsd pirosra a tetejét!

Adag: 4
Fogás:Főétel
Recept típus: Paleo Egytálétel


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott brokkoli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook