Rakott alma recept

A Rakott alma hozzávalói:
Hozzávalók

egy csomag (250 gramm) széles metélt

fél kiló alma

5 dkg dió

egy marák szeletelt mandula

2 evőkanál méz

2 evőkanál baracklekvár

2 teáskanál porcukor

fél kávéskanálnyi fahéj

2 teáskanálnyi vaj

margarin a sütéshez

olaj a tésztához

pár csepp friss citromlé


A Rakott alma elkészítési módja:
Megpucolom és nagylyukú reszelőn lereszelem az almát, és megcsurgatom pár csepp citromlével, azután beleforgatom a fahéjjal elkevert porcukorban. Közben kifőzöm a tésztát (a vízbe teszek egy csipet sót!), lecsurgatom, kicsit szárítgatom, azután megforgatom egy kevés olajban, és margarinnal kikent tűzálló üvegtálba teszek egy réteget. Uganígy egy réteg alma következik, amit megcsurgatok egy kis mézzel, lekvárral, meghintek felaprított, megpirított dióval, és kezdődik előlről az egész. Tészta, alma, lekvár és méz, dió... a tetjére tészta kerül, azt meglocslom két teáskanálnyi olvasztott vajjal, meghintem szeletelt mandulával, és mehet is a sütőbe, míg aranybarna nem lesz.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A rakott alma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook