Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rákóczi túrós(Kata-féle) recept

Rákóczi túrós(Kata-féle) recept

A Rákóczi túrós(Kata-féle) hozzávalói:
25 dkg liszt
1 sütõpor
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
kevés reszelt citromhéj


A Rákóczi túrós(Kata-féle) elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral keverd össze add hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelj bele egy kis citromhéjat, és gyúrd össze. Pihentesd legalább egy órán át. Eközben készitsd el a tölteléket. Töltelék: A 3 tojássárgákat keverd habosra a 15 dkg cukorral, és dolgozd össze az áttört 50 dkg túróval. A pihentetett tésztát nyújsd 1 cm vastagra és terisd egy tepsibe szurkáld meg villával és süsd elõmelegitett tepsiben rózsaszínre. Szórd meg zsemlemorzsával önsd rá a tölteléket és a sütõbe visszatéve süsd készre. A megmaradt tojásfehérjéket verd habosra a megmaradt cukorral és a kész süteményt sord be vele. Langyos sütõbe tedd vissza épp csak annyi idõre hogy a hab rászáradjon. Ha kihűlt vizes késsel szeletelheted.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rákóczi túrós(kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook