Raguleves recept

Elkészítési idő 120 perc

A Raguleves hozzávalói:
valamilyen kockázott hús
többféle zöldség (hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, borsó, kukorica, gomba, zöldbab, zeller, karfiol....)
2 dl tej
1 doboz tejföl
liszt
bors, só, vegeta, tárkony, kapor, babérlevél


A Raguleves elkészítési módja:
Kevés olajon megpároljuk a felkockázott zöldségeket. (na jó a borsót nem kell kockázni:) Ha üveges a zöldség, rá a kockázott húst, és további rázogatás mellett párolni. Amikor fehér a hús, kb. 2 fakanálnyi lisztet rá kell szórni, összekeverni és megpirítani. 2dl tejet és 4 liter vizet ráönteni. Fűszerezni: késhegynyi tárkony, 1 babérlevelet összetörni, egész bors...,1 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát egészben beledobni. Ha felforrt, lassú lángon készre főzzük. Tálalás előtt kapros tejföllel sűrítjük. Csipetkét, vagy más tésztát teszünk bele.

Miközben párolunk, csak rázogatni szabad az edényt, keverni tilos.
Forráskor hajlamos kifutni, ezért ott kell állni mellette.
Célszerű lábosban és nem fazékban főzni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A raguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook