Rácsos diós recept

A Rácsos diós hozzávalói:
Tészta:
-14 dkg vaj
- 21 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 1 tojás
- lekvár

Töltelék:
- 16 dkg darált dió
-21 dkg cukor
- 3 tojás
- citromhéj


A Rácsos diós elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk és kétrészre osztjuk, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, az egyik részt a tepsibe helyezzük. A tojást habosra felverjük a cukorral, hozzákeverjük a diót, a tésztát ribizke vagy barack ízzel megkenjük, ráterítjük a tölteléket és a megmaradt tésztából rácsokat készítünk a tetejére. Közepes tűznél szép pirosra sűtjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rácsos diós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook