Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Qlaira fogamzásgátló tabletta fórum

Qlaira fogamzásgátló tabletta (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
51. 099c0bed40 (válaszként erre: 50. - Ataner87)
2010. jan. 13. 07:19

Nem hiszem,mert ha a többi fog. gátlós fórumot megnézed, ott szinte minden oldalon van olyan aki megkérdezi, hogy a többiek szerint melyik az "ideális" tabletta, és mi lenne ha Ő ezt vagy azt elkezdené szedni.

Itt valóban nem láttam ilyen bejegyzést, igazság szerint csak azért kukkantottam be mert ezt a márkanevet még nem hallottam, és érdekel a téma még mindig, pedig már kinőttem ebből a "hogyan védekezzek" korból. Illetve nem biztos, lehet csak úgy hiszem hogy igen, aztán majd lesek egy nagyot ha bekopog a gólya---nem fog, ez inkább az agyam rémszüleménye.

50. ataner87 (válaszként erre: 49. - 099c0bed40)
2010. jan. 12. 21:23
Sztem ezzel mindenki tisztába van! Ezek pusztán tapasztalatok, és nem a "Legjobb fogamzásgátló tabletta" díjat keressük, mert tudjuk h mindenkinek más a nyerő.
2010. jan. 12. 21:13

Leírom milliomodszor is a már közhelynek tartott mondást: lám csak,ennyire más mindenkinek a szervezte ugyanarra a gyógyszerre adott válaszban is.

Ezért nem lehet előre megmondani hogy kinek mi válik majd be, azaz mi a "legjobb" fogamzásgátló.

Nekem ez, Neked az,Őneki meg amaz.

48. ataner87 (válaszként erre: 47. - Ficanka04)
2010. jan. 12. 20:16

Úgy látszik nekem jó. az első levélnél pár nap barna volt, 2 nap mensi, most a 20. tabinál eddig semmi. Nekem 3 féle gyógyszernél az volt a baj h véreztem közte, volt h 2x 5 napot is, plusz a megvonásos vérzés.. Majdnem ráment a kapcsolatom is:( Qlairától eddig nem híztam, még így karácsony után se. A cickóim nem is "érzem", az előbbieknél volt h állandóan feszült. A bőröm eleinte pattanásosabb volt, de már szép viszont hajat gyakrabban mosok, mert zsírosabb. De ez érthető mert sokkal alacsonyabb a hormontaertalma mint az eddigiek.

Összegezve eddig nekem jó (lekopogom), de azért megvárom azt a 3 hónapot:)

2010. jan. 12. 19:52

Sziasztok!

Hát ezzel a tablettával kapcsolatban jót nemigen olvastam, az én tapasztalataim se változtak sajna, ezért beveszem még a piros tablettákat és abba hagyom.Én rendesen a nagykönyv szerint mivel az elmúlt 12 évben egyáltalán nem szedtem semmi tablettát a menses első napján, amikor igazából megjön, akkor kezdtem el szedni.A mensi 4 napig tartott, majd két "tiszta napom" volt, majd először barnázás, aztán az ovuláció napjai felé, már igazi vérzésem volt, tampont kellett használni.Ez kb. tíz napig tartott, aztán nyákos bő barnázással folytatódott.Bocsánat a naturális kifejezésekért. Persze felhívtam a dokimat, ő azt mondta hogy ez természetes, szedjem nyugodtam. Hát szerintem nem természetes, sőt kifejezetten kellemetlen hogy tampon nélkül, folyton azon kell izgulnom, hogy mikor folyik ki belőlem egy nagyobb mennyiség. Ezért én feladom ezt a tabletta szedését. Remélem azért valakinek van valami jó tapasztalata is, a dokim azért ajánlotta, mert meggyőződése hogy ez a legjobb a piacon. Hát valakinek biztos....

46. 099c0bed40 (válaszként erre: 44. - Lilly_A)
2010. jan. 12. 19:32

Szia, ne haragudj, de több síkon sem értünk egyet....egyáltalán nem mindegy hogy melyik fajta tablettát mikor kezdik szedni, még akkor sem ha átállnak egyikről a másikra, főleg a többfázisúaknál egyáltalán nem mindegy hogy melyik nap az első meg melyik az utolsó, de a monofázisosaknál sem.


Az egyik volt kolléganőm is ezt az "okosságot" hallotta egy nagyhírű nőgyógyásztól, így hát nem az első, hanem a hetedik napon kezdte az átállást az új tablettával, terhes is maradt mindjárt az első hónapban, pedig becsülettel végigszedte a csomagot. ( az orvos aki a jó tanácsot adta neki, vállat rándítva kaparta meg, "maga aztán jól kifogta" megjegyzés keretében, gondolom nála ez volt a bocsánatkérés helye).


Az sem egészen állja meg a helyét hogy a tablettamentes időszak első egy-két hónapjában még fel van töltődve a szervezet hormonnal és kicsi a terhesség esélye, sajnos sok olyan abortuszos nő kezét fogtam a műtőben, akik így hitték, mert ezt mondták nekik, nem nővérek, nem barátnők, hanem ORVOSOK.

A fog. gátló hatása az abbahagyás után 7-10 nap alatt teljesen kiürül, és a termékeny nőkben ez után azonnal indul a saját hormontermelés, azaz a peteérés és tüszőrepedés, azaz fogamzóképes.

Van akinél nem rögtön, de hogy ki melyik kategoria, az jobb ha nem a kisműtőben, az abortusz végzése közben derül ki, úgyhogy csak óvatosan!!!!!!!

45. Morgue
2010. jan. 12. 17:22

Sziasztok!

Ugy érzem nekem sem nagyon válik be ez a gyógyszer a 2 levél 11. szeménél tartok és fáj a mellem meg van nagyobbodva görcsöl a hasam és sárga folyásom van tőle mióta elkezdtem az új levelet mondjuk a mensim 4 napig tartott és nem is volt erős és nem is híztam tőle.

Ha vkinek van ilyen gondja vele kíváncsi vagyok hogy mit csinál.Ha egy újat akarok elkezdeni szedni akkor kell kihagynom egy hónap szünetet vagy szedhetem egyből?

2010. jan. 12. 16:13

Természetesen amit az imént leírtam, a gyógyszerváltásra vonatkozik. Mert aki életében sosem szedett tablettát és el akarja kezdeni a qlaira-t, annak az 1. vérzés napján kell elkezdenie...

De aki vált és már előtte több hónapja szedett valamilyen fogamzásgátlót, annak végülis 'mind1', hogy kezdi el, mivel a szervezete fel van töltődve a hormonokkal és amúgy is 2-3 hónap még kiürül a szervezetéből, így védve van a terhesség ellen. Nem azt mondom, hogy valaki pl. abbahagyja a tabletta szedését és akkor 2-3 hónapig semmit nem szed, semmilyen védekezési módszert nem használnak és akkor ennek ellenére nem eshet teherbe. Nem ezt mondom. Teherbe eshet, de minimális az esélye. De ha valaki elkezdi szedni a gyógyszert (qlaira-t) és folyamatos a folyamat, akkor nem lehet probléma...akármelyik módon folytatja a gyógyszer szedését...

43. Lilly_A (válaszként erre: 41. - 099c0bed40)
2010. jan. 12. 16:05

A gyógyszerhez adott tájékoztatóban, amit mi mezei emberek olvashatunk, az szerepel benne, hogy az illető ha kombinált fogamzásgátló tablettáról tér át, akkor az utolsó aktív tabletta beszedését (ugye ez a 3. hét utolsó napja) követő napon kezdje el a -jelen esetben- qlaira szedését.

Az én dokim birtokában lévő tájékoztatóban pedig az szerepe, hogy a vérzés első napján kezdje el az illető. De én meg úgy kezdtem, h kihagytam a menstruációs hetet (ahogy az előző fogamzásgátlómnál kellett) és az azt követő napon kezdtem el...és ez se probléma így elmondása szerint. Édesanyám is az egészségügyben dolgozik és megkérdezett még másik 2 nőgyógyászt és egy szülésznőt is és azt mondták, h a 3 közül egyik 'elkezdési' mód sem rossz. Csak hát én is azért zavarodtam bele és kezdtem el aggódni, mert ennyi változatát hallottam már a dolognak...

42. ataner87 (válaszként erre: 41. - 099c0bed40)
2010. jan. 12. 14:11
Betegtájékoztató természetesen van hozzá, de SAJNOS az mindig probléma h mikor kezdje el az ember.. a dokik szinte mindig mást mondanak mint ami a tájékoztatóra van írva, és ezt nemcsak én és lily tapasztalta...
41. 099c0bed40 (válaszként erre: 40. - Lilly_A)
2010. jan. 12. 14:00

MICSODA????????

Rázom a fejem, majd leesik, mi az hogy külön tájékoztató???????? Ugyanarról a szerről beszélünk egyáltalán???????

Én sok gyógyszert ismerek és töltöttem is vagy negyed évszázadot az eü-ben, de ilyenről még nem hallottam hogy mást ír a gyógyszercég tájékoztatója és ugyanakkor megint más van a dokinak kiadva mint útmutató.

Akkor ez a szer tulajdonképpen "jolly joker" azaz nem csak antikoncipiens hanem másra is jó???????

Nemáááááá, én ilyent még a büdös éltemben nem hallottam--ezzel persze nem Téged cáfollak meg, félreértés ne essék, csak meg vagyok zavarodva mint vasorrú bába a mágneses viharban.

Elmagyaráznád részletesen hogy az övék ( Dokiké) miben tér el a dobozban találhatótól, és ez hogyan derült kii számodra????????

Más mond a doktor mint ami a papírra le van írva????

Hijjnyemááááá.....eszem áll meg, de hirtelen.

40. Lilly_A (válaszként erre: 39. - 099c0bed40)
2010. jan. 12. 09:21
Igen, csak ezzel annyi a probléma, hogy a tájékoztató sem pontos...az orvosoknak van külön tájékoztató...elég érdekesnek tartom, hogy a kettő különbözik...pedig így van...
2010. jan. 12. 09:08

3. HOGYAN KELL SZEDNI A QLAIRÁT?

Minden levél 26 színes aktív, és két fehér inaktív tablettát tartalmaz.

Minden nap vegyen be egy Qlaira tablettát, igény szerint kevés vízzel. A tabletta étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető, de a tablettákat minden nap nagyjából azonos időben kell bevennie.

A levél előkészítése

Az előírásnak megfelelő gyógyszerszedés elősegítésére a csomagban a hét napjaival jelzett matricák találhatók.

Válassza ki azt a matricát, amelyik a tabletta szedésének első napjával megegyezik. Ha például szerdán kezdi el a tabletta szedését, válassza ki azt a matricát, amelyik a "SZE" felirattal kezdődik.

Ragassza rá a kezdőnapot jelző matricát a Qlaira tablettákat tartalmazó levélre ott, ahol az "Ide ragassza a matricát" felirat olvasható, úgy, hogy az első nap az 1-es számmal jelölt tabletta fölött legyen.

Így minden tabletta fölé kerül egy nap, és könnyen ellenőrizheti, hogy egy adott napon bevette-e a tablettát. Kövesse a levélen látható nyíl irányát, amíg mind a 28 tablettát be nem vette.

Az ún. megvonásos vérzés általában a második sötétvörös tabletta vagy a fehér tabletták szedése közben jelentkezik, és lehet, hogy a következő levél elkezdéséig nem szűnik meg. Néhány nőnél az új levél első tablettáinak bevételekor a vérzés még tart.

A következő levelet kihagyás nélkül kezdje el szedni, vagyis a jelenlegi levél utáni napon kezdje meg az új levél tablettáinak szedését, akkor is, ha a vérzés még nem szűnt meg. Ez azt jelenti, hogy a következő levelet ugyanazon a napon kell elkezdeni, mint a jelenlegit, és hogy a megvonásos vérzésnek minden hónapban a hét ugyanazon napján kell megkezdődnie.

Ha így szedi a Qlaira tablettát, védve van a terhesség ellen azon a két napon is, amikor az inaktív tablettákat szedi.


Mikor kezdheti el az első levél szedését?

- Ha az előző hónapban nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót. A Qlaira szedését a ciklus első napján (azaz a menstruáció első napján) kezdje el.

- Ha egy másik kombinált hormonális fogamzásgátlóról vagy kombinált fogamzásgátlót tartalmazó hüvelygyűrűről vagy tapaszról vált át.

A Qlaira szedését a korábbi fogamzásgátló utolsó aktív tablettájának (az utolsó hatóanyagot tartalmazó tabletta) bevétele utáni napon kell megkezdeni. Ha kombinált fogamzásgátlót tartalmazó hüvelygyűrűről vagy tapaszról vált át, a Qlaira szedését az eltávolítás napján kezdje meg, vagy kövesse orvosa utasítását.

- Ha csak progesztogént tartalmazó készítményről (csak progesztogént tartalmazó tablettáról, injekcióról, implantátumról vagy progesztogént felszabadító méhen belüli rendszerről) vált át.

A csak progesztogén tartalmú tablettáról átválthat egyik napról a másikra (implantátumról vagy a méhen belüli rendszerről az eltávolítás napján válthat át, injekció esetén pedig amikor a következő injekció esedékes lenne), de mindegyik esetben kiegészítő fogamzásgátló módszert (például óvszert) kell alkalmaznia a Qlaira szedésének első 9 napján.


Ennyi volt megkeresni, így kell(ene ) szedni.

Sok sikert!

Kvízjáték online és ingyenes
2010. jan. 12. 08:57

Bocs hogy kéretlenül belekotyogok, de ennek a gyógyszernek nincsen használati útmutatója, amiben pontról pontra le van írva hogy melyik napon kell elkezdeni szedni és milyen mellékhatásokra lehet számítani??????


Én már nem szedek semmit mert klimax-határon vagyok, de mindjárt megnézem a google-ban vagy valamilyen szakirodalomban hogy mit írnak róla.


Az nem létezik hogy mindenkinek mást mond dokija vagy Ő maga így vagy úgy gondolja, és aszerint szedi, ez nem C vitamin, ez antikoncipiens.....:(

37. bluenice (válaszként erre: 29. - Ficanka04)
2010. jan. 11. 21:53
Szia! Én szedtem három hónapig a Qlairát, 10 kg szedtem fel tőle, úgyhogy le álltam vele. Cicifeszülés, hasfájdalom minden volt. A vérzésem másfél napig tartott, de pecsételő vérzés és barna folyás nem volt. Nekem a doki azt mondta 10-12 nap után hat.
2010. jan. 11. 12:59
Megint én...elmentem ma a dokihoz és azt mondta, hogy tényleg az az ideális, ha az ember a vérzés 1. napján kezdi el szedni (nem értem, hogy múltkor akkor miért mondott mást...). Na de az a lényeg, hogy azt mondta, hogy így se gond, ahogy én kezdtem és ha az előzőt is folyamatosan szedtem és ebből sem hagytam ki 1-et sem, akkor minden rendben lesz.
35. Lilly_A (válaszként erre: 34. - Ataner87)
2010. jan. 10. 20:07
Köszönöm a válaszodat! De épp ez a problémám, hogy mi nem használtunk kieg. védekezési eszközt, mert annak a tudatában voltam, hogy ezt így kell...és az 5. nap együtt voltunk...
34. ataner87 (válaszként erre: 33. - Lilly_A)
2010. jan. 10. 17:58
Furán hanngzik, de ahány orvos annyi tanács. Nekem azt mondta h a 7 napos szünet közbeni vérzés első napján vegyem be, olyat is olvastam h amikor már kevesebb a vérzés, meghogy a 8. napon.. Úh. sztem "mind1", majd remélhetőleg beáll, de azért 2 hétig ajánlott kieg. védekezés. Én a 2. levélnél járok és holnap kezdem a kritikus 3. hetet, rem már nem lesz semmi gond:)
2010. jan. 10. 16:34

Sziasztok!

Én 1 hónapja szedem a Qlaira-t...illetve holnap fogom a 4. sort (hetet) kezdeni...de a 3. héten már én is tapasztaltam pecsételő vérzést...az lenne a kérdésem, hogy én ezelőtt a yasminelle-t szedtem, ami ugye 3 hét szedés + 1 hét szünetből áll. Eszerint kezdtem el szedni a Qlaira-t is. Mármint a szünet után rögtön. Az orvosom is mondta, h így kezdhetem nyugodtan. A tájékoztatóban viszont az van, hogy már rögtön a 3. hét után el kell kezdeni szedni, ergó nem kell szünetet hagyni...én meg ugye hagytam. Meg máshol is olvastan, hogy egy hétig kiegészítő fogamzásgátló módszert kell alkalmazni. És most azért vagyok tanácstalan, mert én más infókat kaptam. Valaki tud ezzel kapcsolatban mondani valamit, hogy ő hogyan váltott át másik gyógyszerről a Qlaira-ra? Köszönöm és remélem érthető volt az írásom :)

32. Juti80 (válaszként erre: 29. - Ficanka04)
2010. jan. 6. 15:12
Sziasztok! Én a 3. levél végén járok, és nekem éppen az volt a problémám a Qlaira-val, hogy egyáltalán nem menstruáltam (pecsételő vérzés se volt) az utolsó levél közepéig, amikor is egy tablettát elfelejtettem időben bevenni és utána 9 napig menstruáltam.:(( Többféle gyógyszert szedtem már, de ilyen gondom még egyikkel sem volt. Tegnap voltam a dokimnál és bár szerencsére nem talált semmi rendellenességet, végül felírt egy másik gyógyszert. Remélem tudtam segíteni...
31. Ficanka04 (válaszként erre: 30. - Balanza)
2010. jan. 3. 08:03
Köszönöm az infókat, én is úgy gondolom hogy beszedem a második levéllel, aztán ha nem szűnnek ezek a mellékhatások nem próbálkozom tovább, egyébként ez a tuti fogamzásgátló mert a pecsételgetéstől az ember kedve is elmegy a hancúrtól.A gyógyszer egyébként a legtermészetesebb dolgát szünteti meg a nőnek, a peteérését, lehet hogy a mi szervezetünk erre nem hajlandó.
30. Balanza (válaszként erre: 29. - Ficanka04)
2010. jan. 2. 23:39

Szia, én három levéllel szedtem végig, a tapasztalataimat a korábbiakban elolvashatod. A harmadik levélnél a köztes vérzést már rendes menstruációs görcsök kísérték (ez kb. a 15. napon kezdődött). Úgyhogy én végül a negyedik levelet nem kezdtem el, mert úgy láttam, hogy egyre rosszabb lesz... az orvosom egyébként nem nagyon siklott át könnyen ezen a közti vérzés dolgon, nem nyugtatgatott azzal, hogy majd elmúlik. Neki sem tetszett a dolog. Én így jártam, de mindenki máshogyan reagál minden gyógyszerre, lehet hogy másnak semmi problémája nem lesz vele. A vérzés és a hasfájás mellett én a mellfeszülést és növekedést is eléggé éreztem. Más mellékhatás nem jelentekezett.

Most inkább a Miréna spirálon gondolkodom.

2010. jan. 2. 19:16

Sziasztok!

Mielőtt elkezdtem volna szedni a tablettát, olvasgattam a tapasztalatokat,most a 11.tablettánál tartok , a nyolcadik óta köztivérzésem (valamivel több mint a barnázgatás)van. Cickófeszülés, bőrtünet vagy hízást nem tapasztaltam.Van esetleg olyan aki a második, harmadik vagy sokadig levél beszedésének tapasztalatával rendelkezik? Köztivérzés mikor múlik el, második levélnél már megszűnik vajon?

Fejfájás ellen
28. k.susu (válaszként erre: 26. - Morgue)
2009. dec. 31. 17:01
Nekem is megjött a 26. napon...
27. ataner87 (válaszként erre: 26. - Morgue)
2009. dec. 29. 16:15
Nekem a 26. bevétele előtt jött meg.
26. Morgue
2009. dec. 29. 15:55
Én ma veszem be a 26 szemet(első levél)nektek megjött utána?
2009. dec. 29. 14:47
1. levél után: 15-16.nap barnázás, 18-20. nap szintén, 2 és fél nap mensi. Az előbbieknél 1 hét pecsételés, de az inkább vérzés volt, 8 nap mensi; uh. én már most boldog vok :D
24. k.susu
2009. dec. 22. 21:13

Hahh!A második levél alatt semmi köztes vérzés nem jelentkezett!És napra pontosan 28. napra meghozta a mensimet...

Viszont a mostani vérzésnél iszonyatos görcseim vannak...Azt hittem, a gyógyszer ezt csillapítja...De még a negyedik nap is képes lennék összegörnyedni...

2009. dec. 19. 22:34
Nekem eddig egy pozitív hatása volt, a decemberi nagy evések mellett -2kg:) El se hiszem. Viszont az arcomon megjelent pár pattanás (de azis lehet h mindez a sok bevitt "méreganyagnak" köszönhető;)
2009. dec. 19. 20:57
Sziasztok, 3. levél, 16. nap,induló barnázás, enyhe hasi görcs :-(
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook