Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Püspökkenyér Iza módra recept

Püspökkenyér Iza módra recept

A Püspökkenyér Iza módra hozzávalói:
6-7 szép nagy alma
30 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
45 dkg finomliszt
5 dkg zab- vagy búzapehely
5 dkg mazsola
5 dkg csokoládé
5 dkg különféle mag (dió, napraforgó, mandula, kesudió, mogyoró, stb.) vagy diákcsemege keverék
5 dkg aszalt gyümölcs
fahéj
ánizs
szegfűszeg.


A Püspökkenyér Iza módra elkészítési módja:
A meghámozott, kimagozott almákat lereszeljük, majd habosra keverjük a cukorral, sütőporral, tojással, fűszerekkel. Hozzákeverjük a lisztet, a gabonapelyhet, a magvakat, az apró darabokra tört csokit, a mazsolát és a gyümölcsöket. Az őzgerincsütőt kibéleljük alufóliával, amelynek belső, a tészta felőli oldalát enyhén beolajozzuk. Beleöntjük a masszát, és egy réteg fóliával betakarjuk. Forró sütőben sütjük 5 percig, majd kb. 160 fokon sütjük tovább kb. két órát. Mikor jól megsült, deszkára borítjuk, hagyjuk kihűlni. Tovább gazdagíthatjuk egy kis cukormázzal vagy csokoládébevonattal.

Elkészítési idő: 2 óra sütés


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A püspökkenyér iza módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook