Pupusas recept

A Pupusas hozzávalói:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
50 ml olaj
120 ml víz

Töltelék:
2 ek tejföl
10 dkg reszelt sajt
2 ek sonka apróra vágva (húsvéti maradék is jó)
1 ek kockázott előzőleg lepirított bacon
1 paprika nagyon apróra vágva
pár szelet póréhagyma (vagy zöld hagyma)szintén picire vágva
2 gerezd fokhagyma
csipet só


Pupusas

A Pupusas elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk,kicsit kinyújtjuk,teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből,majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk és egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt letakarva megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A pupusas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook