Puncs torta recept

A Puncs torta hozzávalói:
1 db 8 tojásos, és 1 db 6 tojásos piskóta

Piskóta:

ahány tojás, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor, plusz egy sütőpor
vizes piskótához: ahány tojás és ahány kanál víz, annyi kanál liszt, és annyi kanál cukor (természetesen evőkanál, és lehetőleg ugyanazzal mérjük ki)


Puncs torta

A Puncs torta elkészítési módja:
Ha kihűlt a két piskótánk, az egyiket félbe vágom (a 8 tojásosat), a másikat összecsipkedem, nem kell nagyon apró darabokra! Egy nagy tálba teszek egy kis üvegnyi, vagy egy fél nagy üvegnyi baracklekvárt ( ha lehet házit) egy vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot (1-2 ek.), egy pár csepp rumaromát, vagy rumot, piros ételfestéket. Tehetünk még bele mazsolát, vagy meggyet is, de én ezt kihagytam, mert anélkül szereti a fiam. Végül lazán összeforgatjuk az összecsipkedett piskótával a masszát. A félbe vágott másik piskóta mindkét felét belül megkenjük baracklekvárral vékonyan, hogy jobban tapadjon a töltelék. Megtöltjük, majd díszítjük. Most fondant került rá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puncs torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook