Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykamell velővel és sajttal sütve recept

Pulykamell velővel és sajttal sütve recept

A Pulykamell velővel és sajttal sütve hozzávalói:
pulykamell
60 dkg
liszt 4 dkg
vaj 6 dkg
borjúvelő 20 dkg
vöröshagyma 5 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
tojássárgája 2 db
Pannonia sajt 15 dkg
szerecsendió
pirospaprika
őrölt fehér bors
őrölt bors, só


A Pulykamell velővel és sajttal sütve elkészítési módja:
A pulykamellből négy egyforma szeletet vágunk, enyhén kiverjük és megsózzuk. Meghintjük őrölt fehér borssal, reszelt szerecsendióval, majd lisztbe mártva, kevés felhevített vajban pirosra sütjük. A borjú-, vagy sertésvelőt hideg vízben áztatjuk, így a felületén lévő hártyát könnyebben eltávolíthatjuk. A hús sütéséből visszamaradt vajban kevés finomra vágott, vagy lereszelt vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk az apróra vágott velőt, sóval, őrölt borssal, vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és erős tűzön, kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáit és a hússzeletek tetején egyenletesen elosztjuk. Egy-egy szelet Pannónia sajttal befedjük, kevés pirospaprikával megszórjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Rizibizivel, vagy gombás rizzsel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykamell velővel és sajttal sütve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook