Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Puliszka vagy kenyér? fórum

Puliszka vagy kenyér? (beszélgetős fórum)


2008. okt. 8. 16:54
Mindkettő :)
24. eni28
2008. júl. 2. 21:22
A legfinomabb kolbaszos tojasrantottaval
2008. jan. 6. 15:00
Mindketto finom,de a kenyer megis azert minden napos
2007. dec. 24. 08:00
kenyér
2007. dec. 5. 18:36
savanyu tejjel nagyon finom,es juhturol en is nagyon szeretem.
2007. júl. 1. 13:22
Eddig én csak sós változatban ettem, tejjel vagy juhtúróval. Nagyon szeretjük így. Viszont most megmozgatták a fantáziámat az általatok írt édes változatok. A mazsolás-fahéjas különösen jól hangzik, kipróbálom.
19. Venes (válaszként erre: 18. - LoLiNa)
2007. jún. 30. 07:52
Eredetileg a puliszka vízzel készül. vagyis én így tudom...
18. LoLiNa
2007. jún. 29. 08:15
fini sok sok tejjel a puliszka :-) mostohafaterom sokat csinálta anno :-) én 1x csináltam, megállt benne a fakanál :D
17. Venes (válaszként erre: 14. - D8baef1251)
2007. ápr. 20. 19:54
Nem olyan sokára akartam készíteni ilyen tortát:)
16. Bazsó
2007. ápr. 18. 13:51

Nagyon szeretem,megfőzve cukorral hideg tejjel.A szomszédunk szokott kukoricát darálni,az az igazi!

Kikell szitálni és a durvább,ami a szitában marad azt szoktam megfőzni.A bolti sem rossz,csak nagyon aprószemű.

15. Csutka
2007. ápr. 18. 12:06
Csak tejben megfőzve, kakaóval, vagy, fahéjjas cukorral, vagy aprózott gyümölccsel a tetején. Fini!
14. d8baef1251 (válaszként erre: 13. - Birogaby)
2007. ápr. 16. 20:47
a regi oregek mondtak hogy akkora volt a szegenyseg a vilaghaboru ideje alatt hogy a tortat is hideg puliszkabol keszitettek.
2007. ápr. 15. 19:37
Mi is gyakran készítünk,nálunk a juhtúrós a menô,de szeretjük,tejjel,gombapaprikással,bármilyen pörkölttel,lekvárral.Ha erdôre megyünk úgy,hogy kint is alszunk a házunknál,akkor mindig ez a reggeli.Es amikor érik az erdei szamóca,akkor azzal szoktam enni.Megtörve,egy kis cukorral és a puliszkára öntve,nagyon finom.
2007. ápr. 15. 18:03
Puliszka.Túrósan.Vagy sült véressel-májassal! :)) És savanyúkáposztával.:)
11. dc233342e1 (válaszként erre: 10. - Venes)
2007. ápr. 15. 18:01
nagyon jokat irsz csak nem vagy hivatasos szakacs?
10. Venes
2007. ápr. 15. 08:59

Töltött gombafejek


Hozzávalók:


8 db nagyméretű csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál balzsamecet, 5-6 szem napon szárított paradicsom, 5-6 szem fekete olajbogyó, 1 evőkanál vaj, 2,5 dl tej, 10 dkg kukoricadara, só, darált bors, reszelt parmezán sajt, 1 db zöldségleves kocka.


Elkészítése:


Öntsünk egy nagy serpenyőbe 6 dl vizet, tegyük bele a zöldségleves-kockát, a balzsamecetet, majd ízesítsük sóval és kevéske darált borssal. Forraljuk fel, majd tegyük bele a megmosott, megtisztított gombafejeket. Forraljunk rajta egyet, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk a kihűlni a szaftban. Míg hűl a gomba, készítsük el a kukoricadarás tölteléket: forrósítsuk fel a vajat egy lábasban, adjuk hozzá a finomra összevágott vöröshagymát, a kisebb darabokra felaprított szárított paradicsomot és az olajbogyót, majd pároljuk néhány percig. Öntsük hozzá a tejet és még 2 dl vizet, forraljuk fel, majd lassan, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a kukoricadarát és egy fél leveskockát, majd borssal, sóval ízesítsük. Lassú lángon, kevergetve főzzük körülbelül 10 percig. Tegyük egy vajjal vagy olívaolajjal kikent tűzálló edénybe a lecsepegtetett gombafejeket, majd töltsük meg mindegyiket a puliszkás töltelékkel. Szórjuk meg reszelt parmezánnal a tetejét, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük körülbelül 10 percig. Friss ropogós salátalevelekkel tállajuk.

2007. ápr. 14. 16:46
koszi a receptet a juhturost ki is probaltam nagyon finom
2007. ápr. 14. 08:09

Erdélyi juhtúrós puliszka


Hozzávalók:

60 dkg kukoricaliszt

25 dkg juhtúró

3 dl tejföl

8 dkg zsír vagy vaj


Egy kis sóval forralj fel 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (e célra legjobb egy habverő) szórd bele a kukoricalisztet. Lassan, továbbra is kevergetve főzd, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd tedd félre. Egy magasabb sütőedényt zsírozz ki, s az aljára teríts néhány kanálnyi puliszkát, szórd meg juhtúróval, locsold meg tejföllel, csepegtess rá zsírt, majd simíts rá egy újabb réteg puliszkát. Úgy folytasd a rétegezést, hogy legfelülre túró kerüljön. Forró sütőbe téve, közepes tűzön süsd pirosra.

2007. ápr. 14. 08:00

Puliszka gombóc (makrobiotikus recept, Forrás: Kövesdi Natália: nagyis és nait szakácskönyve)


Hozzávalók:

-3 csésze kukoricaliszt

-1 csésze túró 1 ek. olajjal összekeverve

-3 ek. teljes kiőrlésű liszt

-2 csipet tengeri só

-kisütéshez hidegen sajtolt olaj


Elkészítés:

Kukoricalisztből főzünk puliszkát és a túrót beletesszük. Kanállal gombócokat formálunk belőle, kissé lelapítjuk, lisztbe forgatjuk és bő, forró olajban mind a két oldalát kisütjük.

6. dc233342e1 (válaszként erre: 5. - Venes)
2007. ápr. 12. 20:36
johetnek ajo puliszkas receptek
5. Venes (válaszként erre: 1. - Dc233342e1)
2007. ápr. 12. 17:48

Én szeretm mazsolával, meg fajésasan...nyam-nyam. De múltkor hagymásan fogyasztottam. Éppen múltkor olvastam juhtúrós receptet is, meg van is egy csomó receptem rá.


Majd otthonról írogatok ide!;)

4. zolko96 (válaszként erre: 3. - Dc233342e1)
2007. ápr. 12. 13:48
lehet így nem ismerik,legyen kukoricadara.
2007. ápr. 11. 20:11
vagy talan sok helyen malenak hivjak?
2007. ápr. 10. 19:48
A párom imádja melegen, hideg tejjel ráöntve.Sós vízben főzöm meg.Nagyon ritkán van nálunk puliszka de most ,hogy kérdezed holnap csináljak már neki.
2007. ápr. 10. 19:24
kedves forumozok hanyszor esztek puliszkat havonta es mivel fogyasztjatok? Recepteket varok

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook