Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Puha csokoládés keksz recept

Puha csokoládés keksz recept

A Puha csokoládés keksz hozzávalói:
mérce 2, 5 dl-es bögre

fél bögre cukor
1 bögre barna cukor
20 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat/aroma (vaníliás cukor)
3 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tábla tejcsokoládé kockázva (10 dkg)
1 tábla étcsokoládé kockázva (10 dkg)


A Puha csokoládés keksz elkészítési módja:
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra (alul-felül sütés). 2. Az enyhén olvadt vajat (nem teljesen felolvasztott!) összekeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A csokoládét hagyjuk a végére! Egy viszonylag masszív tésztát fogunk kapni. 3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire jó púpozott evőkanálnyi halmokat teszünk. Minél magasabb, annál pufibb lesz a keksz, vagyis annál finomabb. 4. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük őket. Ekkor még nyersnek tűnhet, de ha az alján a pereme kap egy kis aranyszínt, akkor késznek nyilváníthatjuk, és semmiképpen se süssük tovább, mert egy-két perc hűlés után megszilárdul, és úgy lesz finom puha.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puha csokoládés keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook