Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Puha citromos áfonyás gyümölcskenyér recept

Puha citromos áfonyás gyümölcskenyér recept

A Puha citromos áfonyás gyümölcskenyér hozzávalói:
40 g olvasztott vaj
120 g kristálycukor
3 evőkanál citromlé
2 tojás
180 g liszt
1 teáskanál sütőpor
2 csipet só
1 dl tej
120 g friss vagy fagyasztott áfonya
60 g szeletelt dió
2 evőkanál reszelt citromhéj

MÁZ:
2 evőkanál citromlé
30 g kristálycukor


A Puha citromos áfonyás gyümölcskenyér elkészítési módja:
Egy nagy keverőtálban keverjük össze a vajat, a cukrot, a citromlevet és a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, szódaport és a sót, majd ezt a keveréket a tejjel felváltva beleöntjük az előbbi masszába és alaposan elkeverjük. Beledobáljuk az áfonyát, a diót és a citromhéjat. Egy kenyérsütő formába öntjük a masszánkat. 175 fokon 60-70 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e. Kivesszük a sütőből és 10 percig hűtjük a formában, mielőtt egy rácsra kitennénk. Összekeverjük a mázhoz az hozzávalókat és a meleg gyümölcskenyérre öntjük. Teljesen kihűtjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puha citromos áfonyás gyümölcskenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook