Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pudingos ökörszem recept

Pudingos ökörszem recept

A Pudingos ökörszem hozzávalói:
Tésztához:

60 dkg finomliszt
3 dkg friss élesztő
3 dl tej
3 ek cukor
0,5 dl étolaj
1 tojás
1 csipet só

Tetejére:

1 felvert tojás

Vaníliás töltelékhez:

1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor
3,5 dl tej

Meggyes töltelékhez:

3,5 dl meggybefőtt leve
1 csomag vaníliás pudingpor
2 ek cukor

Továbbá:

11 db meggyszem


A Pudingos ökörszem elkészítési módja:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk, majd a tojást, az étolajat és a cukrot is. Kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból, végül meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 11 darabba vágjuk. Zsemlét gömbölyítünk belőlük, és ellapítjuk. Mindegyik közepét egy pohár aljával benyomjuk, ide kerül majd a töltelék. Töltelék készítése: A pudingokat külön-külön elkeverjük a cukorral és egy kevés tejjel/meggylével. A többi folyadékot feltesszük melegedni, majd hozzáöntjük a kikevert pudingot, és besűrítjük. Hagyjuk kihűlni. Összeállítás: Először a meggyes pudingból teszünk a tészta mélyedésébe, utána a vaníliásból. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással körben lekenjük, és még 20 percet hagyjuk pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megsült tészta vaníliás részének a közepére egy-egy szem meggyet teszünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pudingos ökörszem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook